kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

K.Çekmece'deki cinayetlerin sırrı çözüldü

AJANSLAR
Giriş Saati : 12.11.2008 15:07
Güncelleme : 12.11.2008 22:05
Yeni Haber
Küçükçekmece'de, boş bir arazide yakılmış halde cesetleri bulunan Mehmet ve Emre Kavaklı kardeşlerin cinayet zanlısı 2 kişi yakalandı. Zanlıların, baba Veli Kavaklı'nın dayısının oğlu İsmail Y. ile servis şoförü Dursan A. olduğu öğrenildi.

Halkalı'daki boş bir arazide 02 Kasım 2008 tarihinde cesetleri yakılmış olarak bulunan Mehmet ve Emre Kavaklı isimli kardeşlerin katil zanlıları yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucu zanlılar İsmail Y. ve Dursun A. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri süren zanlılar, delil göstermek için polis ekipleriyle birlikte emniyetten ayrıldı. Zanlılardan İsmail Y.'nin baba Veli Kavaklı'nın dayısının oğlu olduğu, Dursun A.'nın ise Veli Kavaklı'nın çalıştığı şirkette servis şoförlüğü yaptığı öğrenildi. Zanlılar, emniyetten ayrılmaları sırasında basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

Halkalı Şehit Er Müslüm Zengin İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Mehmet Kavaklı ve 5'inci sınıf öğrencisi kardeşi 11 yaşındaki Emre Kavaklı'nın cesetler, yakılmış halde boş bir arazide bulunmuştu.

ADLİYEYE SEVK EDİLEN 2 KİŞİ TUTUKLANDI


Küçükçekmece'de küçük yaştaki 2 kardeşi fidye amacıyla kaçırmak isterken boğarak öldürdükten sonra cesetlerini yaktıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Olaya ilişkin gözaltına alınan İsmail Y. ve Dursun A, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliyesine sevk edildi.

Cumhuriyet savcısına ifade veren İsmail Y. ve Dursun A, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi.

CENAZELERİNE DE KATILMIŞLAR

Küçükçekmece'de cesetleri yakılmış olarak bulunan Mehmet ve Emre Kavaklı kardeşlerin katil zanlıları İsmail Y. ve Dursun A.'nın, Kavaklı kardeşlerin cenazelerine katıldıkları öğrenildi.

Zanlıların emniyetten çıkartılmasını televizyon izleyen Kavaklı kardeşlerin akrabaları, zanlıların cenazeye katıldıklarını söyledi. Acılı ailenin kızları Mihrican Kavaklı ise, babasının iş yerinde servis şoförlüğü yapan Dursun A.'nın, olaydan sonra babasının maaşını evlerine getirdiğini, evlerinde çay içtiğini belirtti.

Halkalı'daki evlerinde zanlıların yakalanmasını televizyondan izleyen Kavaklı ailesinin yakınları, göz yaşlarına boğuldu. Halkalı Şehit Er Müslüm Zengin İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Mehmet Kavaklı ve 5'inci sınıf öğrencisi kardeşi 11 yaşındaki Emre Kavaklı'nın kardeşi Mihrican Kavaklı, zanlı Dursun A.'nın babasının iş yerinde servis şoförü olarak çalıştığını ifade etti. Olayın ardından Dursun A.'nın, babasının maaşını evlerine getirdiğini belirten Mihrican Kavaklı, babası ile Dursun A.'nın birlikte çay içtiklerini söyledi.

Acılı ailenin diğer yakınları ise, zanlıların cenaze namazına katıldığını ifade etti. Göz yaşlarını tutamayan ailenin yakınları, televizyondan izledikleri zanlılara tepki gösterdi.

Mehmet ve Emre Kavaklı kardeşlerin cesetleri, Halkalı'daki evlerinin önünden kaçırıldıktan sonra boş bir arazide yakılmış olarak bulunmuştu. Olayın ardından araştırmalarını derinleştiren polis, baba Veli Kavaklı'nın dayısının oğlu İsmail Y. ile Dursun A.'yı gözaltına aldı. Emniyetten çıkartılan zanlılara olay yerinde tatbikat yaptırıldı.

CERRAH: ÇOK ÜZÜCÜ BİR OLAY

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Küçükçekmece'de yanmış halde cesetleri bulunan 2 çocuğun öldürülmesine ilişkin, ''Anne ve babaya başsağlığı diliyorum. Çok üzücü bir olay'' dedi.

Cerrah, Emre (11) ve Mehmet Kavalı (12) kardeşlerin cesetlerinin 2 Kasım 2008 tarihinde Kayabaşı Mahallesi yakınındaki boş arazide yanmış halde bulunması olayıyla ilgili İsmail Y. ile Dursun A'nın gözaltında tutulduğu Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi.

Şube yetkililerden bilgi alan Cerrah, çıkışta gazetecilerin soruları üzerine, olayla ilgili 2 zanlının yakalandığını ifade ederek, ''Şahısları biraz önce olay yerine gönderdik. Olay yerinde tekrar ifadeleri alınacak. Ayrıca rahmetli olan çocuklara ait kayıp olan bir ayakkabı vardı, onu bıraktıkları yerden almaya gönderdik'' dedi.

İsmail Y. ile Dursun A'nın şu anda ''zanlı'' konumunda olduklarını ve adliyeye çıkartılacaklarını ifade eden Cerrah, ''Anne ve babaya başsağlığı diliyorum. Çok üzücü bir olay'' diye konuştu.

Cerrah, olayın ayrıntılarını soran gazetecilere, bu aşamada başka bir şey söylemenin erken olacağını ifade ederek, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi.