kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Numara taşımada ezeli rekabet

TİMUR SIRT
08.11.2008
63 milyon SIM kartın olduğu Türkiye'de mobil numara taşıma uygulaması yarın başlıyor Operatörler bedava kontör, dakika ve cep telefonuyla abone kaybını önlemeye rakiptekini almaya çalışacak ..
Cep telefonu numaralarının taşıma uygulaması yarın başlıyor. Cep telefonu aboneleri numarasını değiştirmeden istediği operatörü kullanabilecek. Fenerbahçe Galatasaray derbysi ile aynı günde uygulamanın başlaması sektörü ezeli rekabet havasına soktu. Operatörler bedava kontör ve dakika ile gidene 'kal', rakip operatörü kullanana 'gel' diyor. Turkcell kapsama alanı, abone sayısı ve şebeke kalitesi üzerinde dururken, pahalı algını da yeni tekliflerle değiştirmeye uğraşacak. Vodafone, uluslararası marka olmanın avantajlarını kullanırken, altyapı eksiklerini tamamlamaya çalışacak. Avea uzun konuşturma uygun fiyat tarifesi algısını kullanmaya devam ederken altyapı eksikliğini tamamladığını vurgulayacak.

* HEDİYE TELEFON
Turkcell ve Vodafone'un Eylül sonunda başlattığı iPhone kampanyasına Avea 39 YTL'lik kampanya ile geniş abone kitlesine yönelik kampanya ile karşılık verecek. Kampanyada yeni faturalı ve faturasız hat alan abonelere radyolu, renkli ekranlı TTN mobile D100 cep telefonunu kulaklığıyla birlikte 39 YTL'ye sunulacak. Cep telefonu kampanyaları ile operatörler özellikle faturalı abonelerin sayısını yukarı çekmeyi, uzun süreli kontrat yaparak abone sadakatini artırmayı hedefliyor. Bedava kontör, dakika ve kısa mesaj kampanyaları hem faturalı aboneleri hem de çok konuşan ve kısa mesaj atan öğrenciler etkilemeyi amaçlıyor

* KONTÖR VE DAKİKA
Avea, kampanyaya katılan faturalı hat abonelerine 3 ay boyunca Avea ve ev-iş hatlarını arayabilecekleri 109 YTL'lik ücretsiz konuşma, faturasız hat abonelerine ise her yöne 250 kontör ve her yöne 500 kısa mesaj hediye ediyor. Turkcell bireysel faturalı hat sahiplerine yönelik kampanya ile kısa mesaj atarak haftada iki gün Turkell aboneleriyle bedava konuşabilecek. 8 Kasım'dan itibaren başlayacak kampanyaya katılmak için kısa mesaj göndermek yeterli oluyor. Vodafone, Cep Öğrenci Tarifesi'nde, abonelerine 100 ve 250 kontör yüklemeye şebeke içi 100 ve 250 SMS hediye kazanılıyorken, bundan böyle 100 veya 250 kontör yükleyen aboneler, her yöne SMS atarken kullanabilecekleri 100 ve 250 SMS kontörü kazanacak.