kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

08.11.2008
Madenci krize karşı promosyon verecek
Bu yıl 13 Kasım tarihinde beşincisi düzenlenecek Uluslararası Mermer, Doğaltaş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı - Naturel Stones 2008'de, katılımcı firmalara mimarlara, müteahhitlere ve ziyaretçilere yaklaşık 100 bin YTL değerinde promosyon dağıtılacak. Ayrıca uzun vadede, katılımcı mimar ve müteahhitlerin Türk taşı kullandığı projeler de ödüllendirilecek. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu, "Fuarımız krizin ortasına düştü. Katılımı artırmak için çareyi promosyonda bulduk" dedi.

Durak: Ford Otosan bu yıl da lider olur

Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Turgay Durak, son 6 yıldır pazar lideri konumundaki Ford Otosan'ın, liderliğini bu yılda koruyacağını söyledi. Durak, Ford Otosan Balıkesir yetkilisi satıcı Akoto A.Ş'nin İzmir karayolundaki yeni tesisinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Koç Grubu bünyesindeki Ford Otosan'ın, 4 milyar dolara yaklaşan ihracatıyla otomotiv sektöründe ön sıralarda yer aldığını belirtti. Durak, "Pazar payımızı 2000'den itibaren her yıl artırarak yüzde 16 seviyesine ulaştık. Ford Otosan son 6 yıldır pazar lideri. Bu yıl da liderliğimizi koruyacağız'' dedi.

F-35'in parçasını üretecek tesis açıldı
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ''Geleceğin Müşterek Taarruz Uçağı'' olarak da bilinen F-35 projesindeki yerli payının bugün itibariyle 5,6 milyar dolara ulaştığını söyledi. F-35 uçaklarının en karmaşık yapısal bölümlerinden biri olan orta gövdesinin ABD dışında tek kaynak olarak üretileceği ileri kompozit teknolojileri imalat tesisi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş (TAI) tesislerinde hizmete girdi. Gönül, tesisin açılış töreninde yaptığı açıklamada, yeni hizmete giren bu tesiste ilk orta gövde kompozit parçalarının da teslimatına başlandığını kaydetti.

THY'den Kenya ve Ukrayna'ya yeni hat

Türk Hava Yolları A.O, Nairobi (Kenya) ve Lviv'e (Ukrayna) hat açacağını duyurdu. THY'den İMKB'ye yapılan açıklamadaya göre, THY Yönetim Kurulu, İstanbul-Nairobi-İstanbul, İstanbul-Lviv-İstanbul hatlarının açılarak 2009 yılı içerisinde filo durumuna bağlı olarak seferlere başlanmasına karar verdi. Açıklamada ayrıca, Adana-Ercan-Adana (Anodolu Jet), Ankara-Tekirdağ/Çorlu Ankara (Andolu Jet) hatlarının açılarak 2008/2009 kış tarifesi içerisinde seferlere başlanmasına karar verildiği de kaydedildi.

İspanya Airbus'a 61 uçak siparişi verdi
Dünyanın önde gelen uçak üreticisi Airbus, İspanya'nın en büyük turizm firmalarından Grupo Marsans'ın 61 uçak siparişi verdiğini bildirdi. Airbus firması, açıklamasında, 61 uçak için ödenecek tutara yer vermedi. Böyle alımlarda şirketler genellikle pazarlık yoluna gidiyor ancak, liste fiyatına göre uçakların toplam tutarının 8,99 milyar dolar olduğu belirtiliyor.