kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Petrol dağıtıcılarına çok yakında büyük ceza gelirse şaşırmayın'

08.11.2008
Rekabet Kurumu'nun benzinin petrol fiyatlarına paralel düşmemesi ve piyasada yeterli rekabetin oluşmaması ile ilgili hazırladığı rapora atıfta bulunan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Ceza gelirse şaşırmayın" diye konuştu..
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, petrol fiyatlarının dünyada düşerken Türkiye'de sabit kalmasını eleştirerek, ''Rekabet Kurumu petrol fiyatlarında haksız kazanç olduğunu, serbest piyasa şartlarının işlemediğini tespit etti. Çok yakında petrol dağıtıcı firmalara çok ciddi ceza gelirse şaşırmayın'' dedi. Tüm Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Geleneksel Esnaf toplantısına katılan Bakan Yıldırım, petrol fiyatında son günlerde dünyada yaşanan krizde etik olmayan sonucu gördüklerini söyledi. Dünyada petrol fiyatları düşerken Türkiye'de düşmediğini belirten Binali Yıldırım, şöyle konuştu: "Bu da bizim üzerinde durmamız gereken ayrı bir sorun. Varili 140 dolar iken Türkiye'de 3,4 YTL. 70 dolarken de 3 YTL. Halbuki yarısı olması lazım. Niye olmuyor? Bu da bizim yine üzerinde durmamız gereken bir konu. Eğer bu serbest piyasa ise, aynı şekilde anında olması lazım. Kaldı ki biliyorsunuz Rekabet Kurumu petrol fiyatlarında haksız kazanç olduğunu, serbest piyasa şartlarının işlemediğini tespit etti.

SEKTÖR: AÇIKLAMA ÜZÜCÜ
Çok yakında petrol dağıtıcı firmalara çok ciddi ceza gelirse şaşırmayın. Bir kural varsa, bu kural herkese uygulanır. Herkesin bunun gereğini yerine getirmesi lazım. Herkes uyanıklık yapmaya kalkarsa, konjonktürden faydalanmaya kalkarsa bu sefer dürüst çalışan insanlara sektörde haksızlık yapılmış olur. Mağduriyetler olur. Bunun da takipçisi olacağız.'' TOBB Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı Canan Ediboğlu ise sektör olarak Rekabet Kurumu'nun raporunu olumlu bulduklarını belirterek, "Maalesef bakanın yaptığı açıklama üzücü olmuştur" dedi.