kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Küresel krizden başarıyla çıkarız'

08.11.2008
Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, "Kriz ve Brisa 20 yıldır var. 1999 depreminde fabrika yerle bir oldu, bu krizi de atlatırız" dedi..
Dünyanın en büyük lastik üreticisi Japon Bridgestone'un Başkanı ve CEO'su Shoshi Arakawa, dünya ekonomisinin zorlu bir dönemden geçtiğini ancak Brisa'nın bu zorlu dönemde şanslı olduğunu söyledi. Sabancı Holding ile Bridgestone'un ortak şirketi Brisa'nın 20'nci yılı için düzenlenen törenlere katılmak için İstanbul'a gelen Arakawa, Türkiye'nin stratejik ve ekonomik olarak Avrupa için önemli bir ülke haline geldiğini, Brisa'nın da Avrupa pazarında önemli bir yer edindiğini belirtti.

KRİZ FIRSAT YARATACAK
Brisa'nın 20 yıl içinde mükemmel bir şirket haline geldiğini söyleyen Arakawa, şunları kaydetti: "Dünya ekonomisinde yaşanan zor durum içinde hem Bridgestone ve Brisa için krizin bir fırsat yaratacağına inanıyorum. Krizi nasıl atlatacağımıza değil, diğer rakiplerimizden nasıl daha hızlı ve etkin olacağımız önemli. Yeni başarılar elde etmek 1 numaralı yerimiz korumak için şans bizden yana. Brisa'nın bu baş arılara imza atması 20 yıllık başarılı ortaklığa dayanıyor. Biz bu kriz döneminde daha büyük başarılara imza atacağız. Ortaklığımızı daha da derinleştireceğiz." Bridgestone Başkanı, kriz döneminde Brisa olarak üst yönetime önem vereceklerini ve kriz yönetimi uygulayacaklarını sözlerine ekledi. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, kurum olarak krizlere alışık olduklarını belirterek, "Kriz ve Brisa, 20 yıllık süreçte hep var. 99 depreminde İzmit'teki fabrikamızın yarısı yerle bir oldu. Fabrikayı yeniden yaptık, makineleri yeniledik hatta üretimi hızlandırdık. Brisa ihracatçıydı, 2001 krizinde daha fazla pazarlara ihracata önem verdik. Bu küresel krizden de başarıyla çıkacağımıza inanıyorum" dedi.