kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Rahm Emanuel ve Barack Obama sıkı dostlar

Başdanışman Rahm da Obama kadar 'renkli' biri

08.11.2008
Rahm Emanuel'in başdanışmanlığa getirilmesi İsrail'de bayram havası estirdi. Renkli kişiliğiyle dikkat çeken Emanuel, geçen yıl Ermeni iddialarına yer veren 'soykırım tasarısı'nı durdurmuştu..
ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama'nın Beyaz Saray Genel Sekreterliği'ne atadığı Rahm Emanuel "kindar ve küfürbaz" biri olarak tanınıyor. Gençliğinde bale bile yapmış Emanuel artık, Oval Ofis'i ve hükümeti çekip çevirecek. Atanması İsrail'de bayram havası estirdi. Maariv gazetesi, "Beyaz Saray'daki adamımız" başlığını attı. Eski başkanlardan Bill Clinton'ın da danışmanlığını yapan 48 yaşındaki Illinois milletvekili Emanuel, gazetecilere yaptığı açıklamada ailesinin, başarısına tanık olmasından gurur duyduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE'Yİ YAKINDAN TANIYOR
"Annemle babam hâlâ hayatta. Düşünün, oğulları hükümetin işleyişinden ve kabineden sorumlu en üst düzey yetkili olup olmama arasında tercih yapabiliyor. Unutmayın, dedem ve babam bu ülkeye sonradan gelmişlerdi, ben de bir göçmenin oğluyum" diye konuştu. ABD'deki Yahudi lobisinin en etkili kişilerinden bilinen Emanuel, Türkiye'yi de yakından tanıyan biri. Geçen yıl, Ermeni tasarısının ABD Kongre'sinden geçişini Meclis Başkanı Nancy Pelosi'yi ikna ederek geçirtmedi.

BABASI ESKİ MİLİTAN
Ayrıca geçen kasımda, ABD gezisi sırasında PKK'yı kınayan bir tasarıyı Kongre'ye sunan üç vekille birlikte Başbakan Erdoğan'la görüştü. Chicago'da doğan Emanuel'in Babası, Filistin'e saldırılar düzenleyen yeraltı örgütü İrgun'un üyesi. 1991'de Saddam füzelerine karşı İsrail'de canlı kalkanlık yaptı. Irak savaşını destekleyen Emanuel, Obama'nın kampanya danışmanıydı. Aşırı partizanlığı ve rekabetçiliği nedeniyle 'rambo' lakabıyla anılıyor.