kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Kriz sonrası dünya ekonomisi daha güçlü olacak"

Giriş Saati : 08.11.2008 16:17
Yeni Haber
Küresel mali kriz ve petrol fiyatlarında aşırı düşüş nedeni ile ekonomik sıkıntı yaşayan Rusya kriz sonrası küresel ekonomik yapının daha güçlü olacağı açıklaması yaptı.

Rusya Maliye Bakanı Aleksey Kudrin her krizin yeni bir gelişmeye neden olduğunu ve yeni trendlerin açıldığını söyledi. Brazilya'da gerçekleşen BRIC ülkeleri olarak adlandırılan Rusya, Çin, Brezilya ve Hindistan'ın dahil olduğu zirvede bir konuşma yapan Kudrin küresel mali krizin sonunda yeni teknolojik gelişmeler, organizasyon modelleri ve kurumların oluşacağını, bunun da ekonomik gelişmeyi tetikleyeceğini söyledi.

Ria Novosti haber ajansının verdiği bilgiye göre 15 Kasım'da Washington'da gerçekleşecek G20 zirvesi hazırlıkları için bir araya gelen BRIC ülkeleri krizden çıkış için çözüm paketi hazırlıyor. Küresel finansal sistemin yeniden organize edilmesi gerektiğini ifade eden Kudrin, "Washington zirvesinde buna vurgu yapılacak." dedi.

BRIC ülkeleri Maliye bakanları zirve sonrası ortak bir deklarasyon yayınladı. Açıklamada, "Gelişmekte olan ülkelerin daha aktif katılacağı yeni bir küresel finansal sistem öneriyoruz." denildi. Yaşanan krizden başta ABD ve diğer gelişmiş ülke ekonomilerini sorumlu tutan BRIC ülkeleri ekonomik krizin etkilerinin azaltılması için ortak çalışma önerdi.

2003 yılında kullanılmaya başlayan BRIC ülkeleri ekonomileri 2050 yılında diğer gelişmiş ülke ekonomilerini geçmesi bekleniyor. 15 Kasım'da Washington'da gerçekleşecek zirvede gelişmiş ve gelişmekte olan 20 ülke lideri katılacak.

CİHAN