kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yüzü aylardır ilk kez gülen küçük Şirvan, "Yürümüş gibi hissettim. Kalbi benimle olan herkese minnettarım" dedi.

'Kalbi benimle olan herkese minnettarım'

Ufuk SOYHAN
08.11.2008
Solunum cihazına bağlı Şirvan için Sağlık Bakanı Akdağ devreye girdi ve tedavisi için helikopterle Ankara'ya getirileceğini söyledi..
Denizli'de bir trafik magandasının çarpması sonucu solunum cihazına bağlı halde yatağa mahkûm olan ve annesi 220 YTL'lik faturayı ödeyemediği için elektriklerin kesilmesi halinde ölümle burun buruna kalacak olan 9 yaşındaki Şirvan Duran'a yardım için Türkiye seferber oldu. SABAH'ta çıkan haber üzerine yüzlerce kişiden yardım yağmaya başladı. Devreye giren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, küçük Şirvan'ın annesi Funda Bilge'yi dün saat 19.45 sıralarında arayarak tedavi için yardımcı olacaklarını söyledi. Küçük Şirvan ve annesi tedavi için bugün gönderilecek bir helikopterle Ankara'ya getirilecek. Şirvan'ın evine gelen elektrik faturasını, geçmişteki borçlarıyla birlikte, elektrik dağıtımı yapan Aydem Elektrik şirketi karşılayacak. İzmir'den Tümel Elektronik herhangi bir elektrik kesilmesinde Şirvan'ın zor durumda kalmaması için güç kaynağı gönderme sözü verdi.

'SANKİ YÜRÜDÜM'
Sekiz aydır yataktan çıkmadığını hatırlatan küçük kız, "Hayırseverlerin bana sahip çıkması beni çok sevindirdi. Kendimi yürümüş gibi hissettim. Kalbi benle olan ve yardımda bulunan herkese minnettarım" dedi. Şirvan'ı ziyaret eden Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Fonu'ndan bin YTL para yardımı yapıldığını ve annesine de özürlü çocuklara bakım yardımı uygulamasından asgari ücret tutarında maaşa bağlandığını açıkladı. Şirvan'ı ameliyat eden Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof Dr. Erdal Coşkun, "Durumu 1 veya 2 yıl içinde netlik kazanabilir. Ancak bu süreyi geçireceği enfeksiyonlar veya solunum sıkıntısı uzatabilir" dedi.