kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Tayyip Erdoğan, Tayyip Erdoğan'dır"

Giriş Saati : 08.11.2008 15:10
Güncelleme : 08.11.2008 17:41
Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendilerini Barack Obama ve George W. Bush ile kıyaslayanlar olduğunu belirterek, ''Biz ne Obama'yız ne Bush'uz. Bizi kimse birilerine benzetmesin. Eğer illa örneklemeler gerekiyorsa, alırsın Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten yürürsün ta medeniyetimizin gerilerine Kanuni'lere, Yavuz'lara, Fatih'lere, Osman Gazi'lere kadar. Bizim tarihimizde bunlar var'' dedi.

İstanbul Büyükşehir ile Bahçelievler belediyelerince ilçede yapılan yatırımların toplu açılış töreni, Bahçelievler Hasan Doğan Spor Kompleksi önünde gerçekleştirildi.

Erdoğan, yaptığı konuşmada, açılışlarla İstanbulluların gönlünde taht kurmaya devam ettiklerini belirterek, Bahçelievler Belediyesinin, ilçenin kentsel değişim ve dönüşüm sürecine katkılarının devam ettiğini anlattı. Gündeminde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın olmadığını ve olmayacağını ifade eden Erdoğan, ''Onlar bize leke atmaya devam etsinler. Biz halkımıza hizmet üretmeye devam edeceğiz. Farkımız bu'' dedi.

Erdoğan, her hafta 2 veya 3 ili dolaştığını, yatırımları toplu olarak hizmete açmaya devam ettiğini belirterek, geçen hafta Hakkari ve Van'da toplu açılışlar yaptığını anımsattı.

Derslik, hastane, adliye sarayı açmaya, toplu konut inşa etmeye devam ettiklerini anlatan Erdoğan, ''Yani bunların hayallerinin bile ulaşamadığı yere bizlerin hizmetleri gidiyor, bunu da böyle biliniz'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, yarın da Erzurum'da toplu açılışlar yapacaklarını anımsatarak, ''İşte bizim ana muhalefetten, yavru muhalefetten farkımız bu, bunun bilinmesini istiyorum'' görüşünü dile getirdi.

İstanbul ve Ankara'da, Hasan Doğan'ın adının verildiği spor komplekslerini hizmete açtığını ifade eden Erdoğan, bu eserlerin milletin gönlündeki kalıcılığı gösterdiğini vurguladı.

''YATIRIMLARIN TOPLAMI 230 MİLYON YTL''

Bahçelievler Belediyesinin yaptığı yatırımların toplamının 230 milyon YTL olduğunu bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

''Burada bir şey söyleyeceğim; Sadece Bahçelievler'den hareketle söylüyorum. Şöyle başımızı iki elimizin arasına alalım. Bunca zamandır AK Parti'ye, ak iktidarımıza yolsuzluk çamuru sıçratmaya çalışanlara, ana muhalefetine, yavru muhalefetine, bu yolsuzluklar olsa acaba bu ülkede bu hizmetler yürür müydü? Bu hizmetler yapılabilir mi? Eğer bundan önceki iktidarlar bu ülkede yatırım yapamadıysa, yatırımlar durduysa sebebi neydi? 22 bankanın fona devredilmesiydi. Bu bankaların parasını kim ödedi? Millet. Bu arada sıyrılanlar, köşe dönenler, vurgunları vuranlar oldu. Bedelini kim ödedi? Millet.''

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de Cumhuriyet tarihinde 6 bin kilometre, son 6 yılda ise 9 bin kilometre duble yol yapıldığını belirterek, 6 yılda 123 bin derslik yaptıklarını, her ile üniversite açtıklarını anlattı. Erdoğan, bunların halkına, milletine sevdalı olmakla gerçekleştiğini söyledi.

Bütçeden alınan paylara bakıldığında Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk sırada yer aldığını anımsatan Erdoğan, işlerin cehaletle değil, eğitimle yürüyeceğini kaydetti. Erdoğan, ''Şimdi cehalet ayaklarımızın altında, artık ilim, irfan bunu gerçekleştiriyoruz'' dedi.

Okul öncesi eğitimde başarı sağlandığını, okuma-yazma bilmeyenlerin oranının yüzde 3'e düştüğünü, okullarda hızlı internet bulunduğunu, Türkiye'deki ilköğretim okullarının yüzde 95'inde öğrencilerin bilgisayarları bulunduğunu anlatan Erdoğan, ''Niye bugüne kadar yoktu? Allah aşkına Türkiye'ye bilgisayar yeni mi geldi ya da bilgisayar yeni mi keşfoldu? Neden Türkiye'nin okullarına girmiyordu?'' diye konuştu.

''BİZİ KİMSE AYIRAMAZ''

İktidarlarında etnik, bölgesel, dinsel milliyetçilik olmayacağını söylediklerini anlatan Erdoğan, ''Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Arnavutuyla hep beraber biriz, beraberiz, bütünüz. Bizi kimse birbirimizden ayıramaz. Öyle bir medeniyetin mensuplarıyız ki insanları, yaradılanı yaradandan ötürü sevme anlayışıyla seviyor ve bağrımıza basıyoruz'' dedi.

Erdoğan, ''kimsenin AK Parti iktidarını, Kürt kökenli vatandaşlarından kopup, ayrımcılık yapan bir iktidar olarak gösteremeyeceğini'' ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şu anda benim Kürt kökenli vatandaşlarımı istismar eden terör örgütü yandaşlarına da sesleniyorum; sizler bu ülkede 'tek millet' diyemediniz, sizler bu ülkede 'tek bayrak' diyemediniz, sizler bu ülkede 'tek vatan' diyemediniz, sizler bu ülkede 'tek devlet' diyemediniz. Başka hesaplar içerisinde oldunuz. Çok açık ve net bir şey söylüyorum. Buradan sesleniyorum tüm Türkiye'ye; 1-2 gündür bir şeyler dolaşıyor bazı medya gruplarında. O da şu; bizlerle alakalı olarak Obama-Bush kıyaslaması yapanlar var. Onlara da insaf ve izan sahibi olanlara da sesleniyorum; Biz ne Obama'yız ne Bush'uz. Biz biziz. Biz, bize benzeriz. Bizi kimse birilerine benzetmesin. Eğer Tayyip Erdoğan'a söylüyorlarsa, ben Tayyip Erdoğan'ım, Tayyip... Ne Obama ne Bush...

Eğer illa örneklemeler gerekiyorsa, alırsın Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten yürürsün ta medeniyetimizin gerilerine Kanuni'lere, Yavuz'lara, Fatih'lere, Osman Gazi'lere kadar. Bizim tarihimizde bunlar var. Orada bunları görürsün. Bize kimse başka yerlerde örneklemeler yapmasın. Bizden alınacak çok şeyler olabilir. Obama'ya telgraf çekenler var. Terör örgütünün temsilcileri de çekiyor bu telgrafları. Türkiye'de böyle bir hastalık da var. Ben onlara şunu söylüyorum; zenci-beyaz ayrımı yapanlar var. ABD'de siyah-beyaz ayrımının yapıldığı zamanları biliriz, ama o dönemlerde bile, o dönemlerin Obama'ları bile olimpiyat müsabakalarında rekorları kırıp birinci olduklarında ABD bayrağını sırtına alıp zafer turunu öyle atardı. Acaba benim ülkemde Obama özentisi olanlar, Obama'ya özenenler, acaba Türk Bayrağı'nı omuzlarına alıp sokaklarda dolaşabiliyor mu? Bunu soruyorum. İşte birlik beraberlik tablosu burada. Ülkemdeki birlik ve beraberlik tablosuna kimse gölge düşürmeye kalkmasın.''

''BÖLGESEL FARKLILIĞI KAPATTIK, DAHA DA KAPATACAĞIZ''

Başbakan Erdoğan, İstanbul'a nasıl bakıyorlarsa, Ağrı, Hakkari, Bitlis ve Erzurum'a da öyle baktıklarını belirterek, aradaki bölgesel farklılığı kapattıklarını ve daha da kapatacaklarını söyledi.

DAP, GAP, KOP projelerinin hızla devam ettiğini ve hedefinin de makası kapatmak olduğunu ifade eden Erdoğan, durmadan yola devam edeceklerini kaydetti.

Erdoğan, geçen hafta Hakkari'ye yaptığı ziyarete de atıfta bulunarak, ''Ben Hakkari'de bir merkezi yönetimin hizmetlerini görüyorum, bir de yerel yönetime bakıyorum, Hakkari'de yerel yöneticilik adına yapılmış bir hizmet yoktu. Başbakan olarak buna üzülmek benim hakkımdı, üzüldüm'' dedi.
Hakkari'de iki modern hastane kurduklarını hatırlatan Erdoğan, açılışlarını geçen hafta gerçekleştirdiklerini kaydetti. Erdoğan, bölgede yolların yapıldığını, ancak yol müteahhitlerinin teröristler tarafından tehdit edildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

''Çünkü bunlar, hizmetin gitmesini istemiyorlar. Eğer hizmet giderse, o zaman nemaları kesilecek, bunu biliyorlar. Teşekkür edilmesi gereken yerde bunlar kahrediyorlar. Biz bedeli ne olursa olsun bu yola devam edeceğiz. Çünkü millete biz efendi olmak için bu yola çıkmadık. Milletimizin hizmetkarı olarak bu yola çıktık. Bizler hep beraber 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' diyeceğiz ve yolumuza inançla, kararlılıkla yürüyeceğiz. 'Bu ülkede taş üstüne taş koyanın başımız, gözümüz üzerinde yeri var' diyeceğiz. Biz insanımızı ayırt etmeksizin seviyoruz.''

Konuşmanın ardından Başbakan Erdoğan, merhum Hasan Doğan'ın eşi Aysel Doğan, oğlu Selim Doğan ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, bazı İstanbul milletvekilleri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katılımıyla toplu açılışları gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan, kurdeleyi keserken tesislerin hayırlı olması dileğinde bulunarak, ''Biz perakendeci değiliz, toptancıyız'' dedi.

Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Bahçelievler Belediyesince yaptırılan Hasan Doğan Spor Kompleksini gezdi. Bu sırada özel Elit Koleji öğrencilerinin basketbol maçını izleyen Erdoğan, öğrencilerin topunu imzaladı. Başbakan Erdoğan ayrıca, aynı okulun yüzme takımının havuzdaki gösterisini de kısa bir süre izledi.

(AA)