kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Şu hesabı keselim artık

Adamın fabrika ayarları bozuk! Karısının tümden bozuk. Adamda utanma yok! Kameraları gördü mü pişmiş kelle gibi sırıtıyor. Hele o karısı yok mu karısı, insanı kadınlığından utandırıyor. Bildiğiniz gibi söz konusu adamın adı Hüseyin Üzmez. 76 yaşında olmaz olasıca. Ve yine bildiğiniz gibi 14 yaşındaki küçücük kızı taciz etti. Önce tutuklandı sonra heyet kararıyla beraat etti. Şimdi kanal kanal dolaşıyor da neler neler anlatıyor. Misal, sokakta rahat rahat yürüyemezmiş, lise talebeleri, orta yaşlı kadınlar gelir şapur şupur öpermiş. Tabii tabii, öyle bir cazibe merkeziymiş yani. Hem bizim Üzmez Efendi ne etsinmiş, her öpmeye gelene "Çıkar nüfus cüzdanını göster" diyemezmiş. Zaten 14'lük kız onun gözünde reşitmiş. Hadsizliğin bu kadarı, adamın aklı resmen evde yok! Peki acaba genç kızlara yönelik zaafı nedeniyle tedavi olmayı düşünüyor muymuş?

YILDA 15 BİN DAVA!
Aaa! O nasıl soruymuş. O hasta falan değilmiş. Aslında söylemeye utanıyormuş da madem sordular söylesinmiş (teşekkür ederiz); geçmişindeki kadınlar hayatına girmeseymiş fahişe olurlarmış. Şimdi çoğu kapanmış... Vay be! Dedim ya adamın fabrika ayarları bozuk diye. Her demecinde tüylerim diken diken oluyor. Her fotoğrafını gördüğümde midem bulanıyor. O yanında sırıtan karısının kafasından aşağı bir kova buzlu su dökersek işe yarar mı acaba? Allah aşkına, bu adam niye nefes alıyor? Dün Milliyet'te yazıyordu. Türkiye'de cinsel saldırı sebebiyle yılda ortalama 15 bin dava açılıyormuş! 15 bin! Ama bunun yanında şu da biliniyormuş ki Türkiye'de cinsel saldırı olaylarının yalnızca yüzde 5'i ila 10'u ortaya çıkıyormuş. Sizce neden? Cinsel saldırıya uğrayan kadınlar hâlâ kendilerini suçlu hissediyorlar ve hissettiriyorlar da ondan. Dişi köpek kuyruğunu sallamasa zihniyeti hakim de ondan. "Kızın üstünde kot pantolon varken tecavüz edilemezdi" savunmasıyla tecavüzcüler yırtıyorlar da ondan. Bakire olmayan kadına tecavüz nerdeyse serbest de ondan.

BEŞ YAŞINDA TACİZ
Anneler kızlarını cinsel saldırıya nasıl tepki verecekleri konusunda eğitmiyorlar da ondan. Anneler kızlarının sesini kısıyor da ondan. Tecavüzcünle evlendiriliyorsun da ondan. Mahkemeye koşarsan konu komşuya rezil olacağına inanıyorsun da ondan. Hüseyin Üzmez'in karısı gibi kadınlar var da ondan. 14'lük B.Ç'nin annesi gibi anneler var da ondan. 20 yaşındaki Emine Akay elle tacize uğradığı babasını polise şikayet edince, babası tarafından boğazı kesilerek öldürüldü! 13 yaşındaki kıza 5 kişi tecavüz etti ve aynı kızın 1 yıl içinde 9 kişinin tecavüzüne daha uğradığı öğrenildi. 5 yaşındaki küçük kız akıl hastası annesiyle kaçırıldı ve cinsel tacize uğradı. 16 yaşındaki E.K. 9 yıl boyunca öz babasının tecavüzüne uğradı ve 3 kez kürtaj yaptırdı...

AYAĞA KALKMALIYIZ
Daha sayfalarca yazabiliriz değil mi? Utanmamız varsa çok ama çok utanabiliriz. Cesaretimiz varsa da eyleme geçebiliriz. En büyük görev kimin? Başta annelerin! Kızı 9 sene boyunca babasının tecavüzüne uğrarken bunu bir annenin fark etmeyeceğine inanmıyorum! E nerede bu anne? Bu nasıl anne? Adı niçin anne? Anneler kızlarını korumalı, onların cinsel saldırılar karşısında sinmelerine izin vermemeli. Kızlar siz de korkmayın! Utanmayın! Utanacak siz değilsiniz, unutmayın! Bugün gazetelerde okuduğumuz haberler, yarın belki de bizim başımıza gelebilir. O yüzden hep beraber sesimizi çıkartmalıyız. Cinsel tacizlere, tecavüze ve şiddete karşı ayağa kalmalı, geride durmamalıyız. Şu Hüseyin Üzmez gibilerin hesabı kesilsin artık!