kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kazananlar açıklandı festivalciler şaşırdı kaldı!

Hadi gözümüz aydın. Bir Altın Portakal'ı daha geride bıraktık! Pazar gecesi Antalya Konyaaltı Açıkhava'da sonuçlar açıklandı. Tören sonrası Hillside Su Otel'in lobisinde toplanan davetliler jüri kararlarına tepkiliydiler. Özellikle 'En İyi Film'in 'Pazar'a gitmesi ortalığı fena karıştırdı. Alın size birkaç yorum...

KARARLARI ÇOK CESUR
* Oyuncu Zafer Algöz: "Valla benim hiçbir tahminim tutmadı. Sonuçlara çok şaşırdım."
* Oyuncu Tamer Karadağlı: "Bana göre o kadar az sayılı bir jüriden zaten çok sağlıklı bir karar çıkması kolay değil. Oscar Ödülleri'nde üç bin kişi seçiyor. Nurgül'ün ödülüne gelince, o zaten çok iyi bir oyuncu; kanaat notu yüksek."
* Geçen yılın 'En İyi Erkek' ödülünü alan oyuncu Murat Han: "Bazı kararlar beni şaşırttı. En iyi filmi 'Üç Maymun' almalıydı ama ne diyeyim karar jürinin..."
* Geçen yılın 'En İyi Kadın' ödülünü alan Özgü Namal: "Bu sene jüri kararlarını çok cesurca buldum. Bir devrim gerçekleştiğini düşünüyorum. Dünya festivallerinde önemli ödüller almış filmlerin burada ödül almamasına ve yok sayılmasına şaşırdım. Tabii genç jenerasyonun ödül almasına da sevindim."
* TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil: "Ben de bir sinema seyircisi olarak bazı sonuçlara şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Ben jüride olsam değişik kararlar verebilirdim ama jürime saygılıyım."
* Yapımcı Elif Dağdeviren: "Olaya uluslararası bakıyorum. Türkiye'nin ilk defa Oscar'a ilk beş filmden biri olarak 'Üç Maymun'u sokma şansı var. Ve Oscar seçimlerinde filmin kendi ülkesinden ödül alması çok önemli. Elbette hep demirbaşlar ödül alacak değil ama bence bu sene 'herkesin gönlü olsun, esas filmlerin olmasın' gibi bir tavır vardı."
* Kenan Işık: "Altın Portakal giderek yükseliyor, bu gece de çok güzel başladı ama yoğun hayal kırıklığıyla bitti. Festivallerde jürinin kararı hep tartışılır ama ben hayatımda bu kadar yoğun bir reaksiyon görmedim! Keşke gerçek sanat kazansaydı! Benim birincim 'Üç Maymun'du, Reha Erdem'in 'Hayat Var'ı da çok iyiydi. Nurgül ödülü hak etti."

NURİ BİLGE ÜZÜLMEDİ
* 'Üç Maymun'un kadın oyuncusu Hatice Arslan: "Aday olduğum için sonuçlarla ilgili yorum yapmak istemiyorum." Gördüğünüz gibi 'Üç Maymun' gönüllerin şampiyonu! Nurgül Yeşilçay'ın 'En İyi Kadın' ödülüne ise "Festivale kızdı kızdı, sonunda zorla ödülü aldı" diyenler var. Bense hafta başından beri Yeşilçay'ın kazanacağı kokusunu alıyordum. Fakat yine de Hatice Arslan için Ali Sunal'la iddiaya girmiştim. Gördüğünüz gibi kaybettim! Ali'ye kaybettiğim içkiyi ısmarlamadan önce gecenin adamlarından 'Üç Maymun'un yönetmeni Nuri Bilge Ceylan'ı arıyorum. Herkes Hillside Su'da, o nerede? Sonunda Sheraton Otel'in lobisinde oturduğu haberi geliyor. Arabaya atlayıp Sheraton'a uçuyorum. Ekibin geri kalanı var ama Ceylan gitmiş! Ve ben de onların kararlarla ilgili fikrini filmin yapımcısı Zeynep Özbatur'dan alıyorum. Nuri Bilge Ceylan'ın karara hiç bozulmadığını söyleyerek sözlerine başlıyor: "Her jürinin farklı kararı vardır. Bu jürinin de sinema anlayışı böyle demek ki ve saygı duymalıyız. Hiç birimizde ve Nuri Bilge Ceylan'da hayal kırıklığı yok. Bir yarışmaya girmişsek jürinin seçimini takdir etmeliyiz. Ayrıca bizce jüri kendi içinde çok tutarlıydı, bir tavrı vardı." Bu ödüller daha çooook tartışılır. Haftanın gündemi şimdiden belli oldu değil mi?