kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Erkekler ve cep telefonları

Bir değil, iki değil, üç değil bu erkek milletinin cep telefonlarıyla başı fena halde belada. Kaç arkadaşım sevgilisini/ kocasını cep telefonu sayesinde enseledi bilemiyorum; kendiminkileri hiç saymıyorum... Süper Ajan no:1 cep telefonları günümüzde kadınların elindeki en büyük kozdur. Erkeklerin hâlâ bu işe uyanamaması da ayrı konudur. Diyelim, tuş kilidi nedir bilmez; sevgilileriyle gezerken karılarını arar naklen yayın yaparlar. Ya da yedek sevgiliye göndereceği mesajı, elleri ayakları karışır size yollarlar.

TUŞ KİLİDİNİ KEŞFEDİN

Gönderilmiş mesajlar klasörünü boşaltmak akıllarına gelmez, ki bu konuda çok sağlam bir hikayem vardır. Bir erkek arkadaşım bana iki gözü iki çeşme ağlarken ve ben tam affedecekken elime geçen cep telefonu sayesinde bütün çevirdiği dolapları mesaj kutusundan okumuştum. Gerisini tahmin edin... En son dünkü habere göre Demet Akalın'ın, sevgilisi Oğuz Kayhan'ın cebinde eski sevgilisinden gelen mesajları yakalayıp terk ettiğini okuduk. Hal böyleyken cep telefonu kazaları tavan yapmışken, benden erkeklere kıyak! Yakalanmak istemiyorsanız bakın nelere dikkat edeceksiniz: Öncelikle tehlikeli bir durum varsa kadının ismini erkeğe çevirin. Atıyorum kızın adı Ebru'ysa Emin falan yapın. Tabii isim diğerine yakın olsun ki, "Kimdi bu ya" diye düşünüp durmayın. Erkeksiniz hem yürüyüp hem sakız çiğneyemezsiniz, biliriz. Şu tuş kilidini keşfedin artık! Son çıkan cep telefonlarında 30 saniye sonra otomatik devreye giren tuş kilitleri var! Öğrenin, kullanın.

KADINIZ ANLARIZ
Gelelim en çok yakalandığınız yere; SMS'lere. Gelen SMS'i sonra silerim demeden, anında yok edin. Yeter mi? Yetmez! Gönderilmiş SMS'ler klasöründen kendi gönderdiklerinizi de sileceksiniz. Bitti mi? Bitmeeez! Bir de SMS raporlarını temizleyeceksiniz. Böylece SMS'ten kendinizi ele vermeyeceksiniz. (Yine yakalanacaksınız ya neyse...) Tabii cebinizi akşamları kapatırsanız sevgilinizi-karınızı şüphelendirirsiniz. Telefonu ne kadar ortalık yerde bırakırsanız o kadar az dikkat çekeceksiniz. Oldu mu? Şimdilik tavsiyeler bu kadar. Ama eğer bir iş karıştırıyorsanız önünde sonunda yakayı ele vereceksiniz. Ona da yapacak bir şey yok! Biz kadınız, anlarız. Üzgünüm beyler...