kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

'Merhaba, ben Adrien'

İki gün toplam üç saat uyumuşum. Altın Portakal'ın final gecesinden sonra uyumadan sabah 08.00 uçağıyla İstanbul'a gelmişim. Gelip yazıları teslim etmiş, "Hadi artık dinleneyim" demişim ve uykumun ikinci saatinde zırrr telefon... Offf! Kim o? Aa! 'Tamer Karadağlı' yazıyor ekranda. Uykulu uykulu açıyorum; "Aloo..." Tamer Karadağlı, "Ayşe bak seninle kim konuşmak istiyor?" diyor. Aman kimdir şimdi bu uykumu bölen! Bilirsiniz bu gibi durumlarda ille de konuşmak istemediği biri çıkar insanın karşısına... Merak etmiyorum ama kibarlığı bozmuyorum "Kiiiim?"

'ÇOK MUTLU OLDUM'
Amanın! Çok derinden, çok hoş bir ses duyuyorum. Sanki "Hello Ayşe, this is Adrien" diyor. Şok! Şok! Şok! Flaş! Flaş! Flaş! Bildiğiniz Adrien Brody beni arıyor yani!!! Hello canım! Ve anlatıyor... Antalya Havaalanı'nda uçakları sağlam bir rötar yapıyor. CIP salonunda Tamer Karadağlı üşenmiyor benim dünkü köşemin üç yazısını birden satır satır Adrien Brody'e tercüme ediyor. (Merak eden internetten baksın canım.) İnanmazsınız ne oluyor? Adrien yazılara bayılıyor ve benimle konuşup teşekkür etmek istiyor. Tamer Karadağlı da beni arıyor. Vay be! Ben şaşkınlıkla telefonun diğer ucunda dururken ve o anı paylaşacak kimse bulamazken (hep böyle olur ama) diyor ki Adrien; "Tamer yazınızı tercüme etti ve çok mutlu oldum. Size teşekkür etmek istedim."

GÜNAYDIN HOLLYWOOD'DA
Ben de kendisine kibarlığından dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Ne kadar şık bir hareket değil mi? Neredeyse beş senedir köşe yazıyorum. Tabii ki kimseden teşekkür beklentim yok, ben işimi yapıyorum ama bizim ünlülerden böyle bir hareket gördüm mü hatırlamıyorum. Beş yılda beş kişi yoktur! Hele ki Adrien Brody gibi bir dünya yıldızının böyle bir şeye hiç ihtiyacı yoktur! Ama adam bu işte! Onun için yazdığım her satırda ne kadar haklı olduğumu bir kere daha anlıyorum. Sevincin doruklarına çıkıyorum. Ve son bomba! Adrien Brody'nin GÜNAYDIN'ı yanına alıp ülkesine döneceğini öğreniyorum. Desenize GÜNAYDIN Hollywood'da! Yazımı bitirmeden katkılarından dolayı Tamer Karadağlı'ya da çok teşekkürler...