kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Filmde Fenerbahçe var gitmem!

Bunu da gördüm ya, bugünden tezi yok fanatik taraftardan korkarım sayın okur! Altı üstü bir film, eğleneceğiz, dört arkadaş sinema keyfi yapacağız, hayatımızda eksik olan romantik komedi durumuna doyamayacağız işte. Sinemaya erken gidiyorum, kızlar gelmeden hemen rezervasyonu yaptırıyorum. Seçimim 'Aşk Tutulması.' Türk işi romantik komedi. Fahriye Evcen ve yakışıklı Tolgahan Sayışman oynuyor. Aslına bakarsanız, o kadar filmin içinde beni 'Aşk Tutulması'nın afişi çekiyor. Gökyüzü, papatyalar ve erkeğin kucağında esas kız! Sıcacık "Hadi gel" diyen bir afiş. Dilhan'ı arayıp onay alıyorum, Dilhan "Aaa ben de o filmi merak ediyordum" diyor.

BU KADARI DA PES!

Elçin sporda, nasılsa o da sever diye açıp sormuyorum. Sinemadan çıkıp yakındaki bir kafeye oturuyorum. Zıırrr! Zırrr! Elçin arıyor. Sesi dağılmış, öfkeli... Hay Allah ne oldu acaba? "Alo Ayşe! Dilhan'la konuştum, ben asla o filme gitmem." "Hoppala! Neden, izledin mi? Kötü mü?" "İzlemedim ama daha ne kadar kötü olabilir ki?" "Ne diyorsun Elçin?" "Kızım filmdeki çocuk Fenerbahçeli!" "Eee? Ben de..." "Siz gidin abi, ben Fenerbahçe filmine gitmem!" diyor ve son kararını bildiriyor. 20 dakika sonra dört arkadaş buluşmuş durumdayız. Elçin bildiğiniz sinirli. Kendine başka film seçiyor. Ben gözlerime inanamayıp zorluyorum. Tamam! Arkadaşımın huyunu okuldan beri biliyorum. Kız şu 'hasta' tabir ettikleri Beşiktaşlılar'dan. Maç olsun, ne iş tanır ne aşk! Her şeyine laf et; bir ailesine, bir de Beşiktaş'ına laf etme. Ama bu kadarına da pes be! Alt tarafı film işte.

SONUNDA KAYBEDERSİN

Sonuçta; biz 'Aşk Tutulması'na giriyoruz, Elçin protesto edip başka bir filme... Peki nasıl bir film Murat Şeker'in çektiği Aşk Tutulması? Çok tatlı çoook. Bizim Elçin'in Beşiktaş aşkı gibi, fanatik Fenerbahçe taraftarı esas oğlan Uğur ve kariyer peşinde koşan güzeller güzeli Pınar var. Aileleri onları baş göz etmek istiyor. Ama neler oluyor... Bakalım Pınar, Fenerbahçe aşkını geçebilecek mi? Ki ben 29 yaşımda çoktan öğrendim: Erkekle maçın arasına girmeyeceksin. Girdin mi; cicim aylarında olmasa bile, sonunda kaybedersin. Ya çerezini içkisini hazırlayıp koltukta yanına tüneyeceksin. Ya da maç sırasında olay mahallini terk edeceksin. Film çok şeker! Fahriye çok güzel. İyi vakit geçirmeye birebir. Üstelik bizim Rahşan (Gülşan) da oynuyor. Tabii Elçin vakasından sonra insan sormadan edemiyor: Bu kadar Fenerbahçe kokan bir filmi diğer takım taraftarları protesto eder mi acaba? Eder mi eder valla!