kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Ünlü yönetmen Cemal Şan jüri üyesi Serdar Akar'ı, 'gizli yapımcısı' olduğu filmi Altın Portakal'a sokmakla suçladı.

Jüri sanat filmleri için ölüm fermanı çıkardı

Bülent İPEK
03.11.2008
Yönetmen Cemal Şan'dan şok iddia: Altın Portakal jürisinden Serdar Akar, Tuncel Kurtiz'e, "Sanat filmi çekeni öldürmek, hatta tecavüz etmek lazım" dedi!..
Altın Portakal Film Festivali günler önce bitti ama tartışmalar bitmiyor. 'Dilber'in Sekiz Günü' adlı filmle festivale katılan Cemal Şan, jüri başkanı Tuncel Kurtiz ile jüri üyesi Serdar Akar'ın sanat filmlerine ödül vermemek için anlaştığını, kendisinin de bu konuşmaya kulak misafiri olduğunu iddia etti. Cemal Şan, konuşmanın ödül töreninden altı gün önce, 14 Ekim sabahı, Antalya Havaalanı'nda yapıldığını belirtti. Şan; Serdar Akar'ın, Kurtiz'e 'sanat filmi çekenleri öldürmek, hatta hepsine tecavüz etmek gerektiğini' söylediğini de öne sürdü.

Vicdan aabı!
Bu konuşmayı daha önce açıklamayı planladığını ancak arkadaşlarının engel olduğunu belirten Cemal Şan, "Filmim ödül almadığı için değil, Reha Erdem'in, Nuri Bilge Ceylan'ın benimkinden daha iyi olan filmlerine de ödül verilmediği için duyduklarımı açıklayarak vicdan azabından kurtulmak istiyorum" dedi.

Küfrediyordu
Ünlü yönetmenin, GÜNAYDIN'a yaptığı açıklamalar şöyle: "Serdar Akar, sabahın yedisinde içki içip konuştuğu Tuncel Kurtiz'e, 'Sanat filmlerinin kendilerini, çocuklarını ve geleceklerini zehirlediğini, bu filmleri çekenleri öldürmek; analarına, babalarına, oyuncularına, katkıda bulunan herkese tecavüz etmek gerektiğini' küfürler saçarak söylüyordu. Jürinin; tek amacı bağımsız sinemayı yok etmek olan kararlarının 'tutarlılığına' şapka çıkarıyorum.
Haberin fotoğrafları