kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

85'inci yıl çağrısı: Birlik ve demokrasi

ANKARA
28.10.2008
Başbakan, Cumhuriyet Bayramı masajında 'Birbirimizden şüphe duymak yerine kenetlenelim" çağrısı yaptı. Baykal ise "Cumhuriyet ile demokrasi karşı karşıya getirilmemeli" dedi..
Türkiye bugün Cumhuriyet'in 85'inci kuruluş yıldönümünü kutlarken devletin zirvesinden gelen mesajlara son günlerdeki terör olayları damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mesajında halkın birliğini ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden teröre karşı uzun soluklu bir mücadele yürütüldüğünü belirterek, "Milletimizin ve bütün kurumlarımızın bu mücadelede güvenlik güçlerimize güveni ve desteği tamdır. Demokrasi ve hukukun üstünlüğü temelinde, birlik ve beraberlik içinde yürütülen bu mücadele sonucunda, terör tehdidinin ülke gündeminden çıkarılacağına eminim" dedi. Gül ayrıca "Cumhuriyetimiz, temelindeki harcı oluşturan milli irademiz ve miras aldığı tarihi hasletlerimiz sayesinde, bugün ilk günkü gibi vakur ve sağlamdır"diye ekledi.

ERDOĞAN: FIRSAT OLARAK GÖRÜYORUM
Başbakan Erdoğan da yayınladığı mesajda, "Bu anlamlı günde, kardeş kavgası çıkması için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına, aziz milletimizin tek yürek olarak bir kez daha en anlamlı cevabı vereceğine inanıyorum. Bu duygu birliğini koruduğumuz, kışkırtma ve tahrikler karşısında birbirimizden şüphe duymak yerine daha sıkı kenetlendiğimiz sürece bölücü terörün hain saldırıları asla amacına ulaşamayacaktır" ifadelerini kullandı. Erdoğan "Bugünkü kutlamaları, milletimizin hiçbir ferdini dışarıda bırakmadan Cumhuriyetimize sadakatimizi göstermek için fırsat olarak görüyorum'' dedi.

BAYKAL: 85. YILIN GURURUNU YAŞIYORUZ
CHP lideri Deniz Baykal ise Cumhuriyet'in 85. yılını gurur ve mutlulukla kutladığını belirtti. "Bu mutluluğu yaşarken, cumhuriyetle demokrasiyi karşı karşıya getirme anlayışının çok sakıncalı, çok tehlikeli ve çok yanlış olduğunu belirtmek istiyorum" diyen Baykal, "Günümüz, 'Cumhuriyet de bizim, demokrasi de, Atatürk de bizim" Laiklik, Kürdümüz, Boşnağımız da bizim. Alevimiz ve Sünnimiz de bizim' deme günüdür."
Haberin fotoğrafları