kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Turizmde imaj, para ve kalkınma demek'

Giriş Saati : 16.10.2008 14:06
Güncelleme : 16.10.2008 22:02
Yeni Haber
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen 'Turizm eğitimi' seminerinde konuşan Gazi Üniversitesi (G.Ü) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhan Şener, turizmde imajın çok önemli olduğunu belirterek, "İmaj, para ve kalkınma demektir." dedi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda 'Turizm eğitim semineri' düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan G.Ü Ticaret Turizm Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhan Şener, ülke turizminin gelişmesinde izlenecek stratejileri anlattı. Doç. Dr. Şener, Türkiye'nin dünya turizminde marka olarak 9 ve 10. sıralarda yer aldığını kaydetti.

Devletin ve bireylerin turiste bakış açısının yenilenmesi halinde oluşacak imaj ile Türkiye'nin turizmde ilk 5'e girebileceğini ifade eden Doç. Dr. Şener, "Turizmde imaj, sosyo ekonomik kalkınma demektir. Kolluk güçlerimiz, jandarmamız, esnafımız, sokaktaki vatandaşımız turiste güler yüz tatlı dille yaklaşsa, turizm gelirlerimizde patlama yaşanır. Turizmde yıllık gelirimiz 22 milyon dolar. İmajımızın düzelmesi halinde bu rakam 60 milyon dolara ulaşır." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü İlhan Avcı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Başkanı Ulvi Özel ile Tarım İl Müdürlüğü Gıda mühendislerinden Didare Palandöken de kültürel eserlerin korunmasız ile çevre kişisel hijyen konularında konuşma yaptı.

Seminere katılan Vali Sami Bulut ise tarihi ve kültürel eserlerin ülke turizminde önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Vali Bulut, Anadolu'nun tarihi eserler bakımından açık müze konumunda bulunduğuna vurgu yaparak, "Tarihi, kültürel, doğal eserlere sahip çıkıp, toplumsal bilince katkı sağlayacak bu tür etkinlikler artırılmalı." diye konuştu. Seminere, kaymakam, belediye başkanları, sivli toplum örgüt temsilcileri ile ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.

(CİHAN)