kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Austin'de bir Türk filmi

Giriş Saati : 16.10.2008 10:03
Güncelleme : 16.10.2008 22:02
Yeni Haber
Bugün Amerika'da başlayan Austin Film Festivali'nde 190 film izlenecek. Festivale katılan tek Türk filmi Gökhan Yorgancıgil'in 'Sıfır Dediğimde' filmi oldu...

ABD'nin saygın film festivallerinden Austin Film Festivali'nde, Türkiye'yi, Gökhan Yorgancıgil'in 'Sıfır Dediğimde' adlı filmi temsil edecek. Bugün başlayan Austin Film Festivali'nde 190 film sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Festivale katılan tek Türk filmi ise 'Sıfır Dediğimde' olacak.

YAŞANMIŞ VAKA

Filmi yazan ve yöneten Gökhan Yorgancıgil, filmin daha önce Florida State University'nin düzenlediği Middle East Film Festivali'nde gösterildiğini belirtti: "Böyle bir festivale dünyanın her yerinden ortalama birkaç bin filmin başvurduğunu düşünürsek, filmimizin festival programına alınması bile büyük başarı.'' Yorgancıgil öykü üzerinde sekiz ay çalıştığını, senaryonun hazırlıklarının da bir yıl sürdüğünü anlattı.

Hikayenin yaşanmış bir psikiyatrik vakadan yola çıktığına dikkat çeken Gökhan Yorgancıgil şunları söyledi: "Sıfır Dediğimde'nin senaryosu çok katmanlı. Bu katmanlar gizem, gerilim, merak, biraz polisiye, geleneksel masallar, rüyalar, hayaller ve derin bir dramın izlerini taşıyor. 'Pulp Fiction'daki zaman kullanımıyla benzerlikler gösteriyor. Ama bir farkla; bizim filmimizde zamanın kendisi de öykünün bir parçası.''

KLİŞELERDEN UZAK BİR FİLM YAPTIK

Yorgancıgil, filmin sonunda izleyicileri sürpriz bir final beklediğini vurgulayarak, şunları söyledi: ''Ülkemizde uzun yıllar ağlatan melodramlar ve komedi dışında 'tür sineması' yapılmadı. Son dönemde farklı tür denemeleri yapıldıysa da bunlar, Uzakdoğu ve Batı Sineması'nda yapılan örneklerindeki klişelerden tümüyle sıyrılamadı." Yorgancıgil, 'Sıfır Dediğimde' filminde; başka ülke sinemalarında da çok benzeri olmayan, klişelerden uzak bir türde ve cesaret verici bir örnek olma amacıyla yola çıktıklarını ifade etti.

GÜNAYDIN