kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hakkari ve Şırnak'ta 5 asker şehit

Giriş Saati : 16.10.2008 10:50
Güncelleme : 16.10.2008 15:20
Yeni Haber
Hakkari ve Şırnak'ta 5 askerin şehit olduğu açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, 5 PKK'lı teröristin de ölü ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

" Hakkari ili Kavaklı bölgesinde 15 Ekim 2008 tarihinde icra edilen operasyonda görev alan bir komando bölüğünün, teröristlerin muhtemel bulunabileceği yerlere saat: 20.30 civarında manevra yaparken bir patlama olmuş ve bunu takiben teröristlerin açtığı ateş sonucu 4 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Teröristlere şiddetle karşılık verilmesi üzerine, teması keserek kaçmışlardır. Teröristler üzerine açılan yoğun ateş sonucu verdikleri zayiat henüz bilinmemektedir.

Teröristlerin muhtemel kaçış istikametlerini kesmek maksadıyla, helikopterlerle bölgeye gece birlik sevk edilmiştir. Bir helikopterin inişi esnasında meydana gelen teknik arıza sonucu, helikopter kırıma uğramıştır. Bu olayda ağır yaralanan bir güvenlik görevlisi Şırnak Asker Hastanesi'nde şehit olmuş, aralarında Tugay Komutanının da bulunduğu 15 personel hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir

Ayrıca, Hakkari ili Şemdinli ilçesi Derecik bölgesinde, Irak sınırına 4 km mesafede bir grup terörist tespit edilmiş, yapılan müdahale sonucu 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Şırnak ili Cudi Dağı bölgesinde icra edilen operasyon esnasında ise 1 terörist etkisiz hale getirilmiştir."

TUGAY KOMUTANI YARALANDI

Açıklamada, bir helikopterin inişi esnasında meydana gelen teknik arıza sonucu, helikopterin "kırıma uğradığı" belirtilerek, aralarında Tugay Komutanının da bulunduğu 15 personelin hafif şekilde yaralandığı kaydedildi.

Genelkurmay açıklamasında bölgede operasyonlara devam edildiği kaydedildi.

HAKKARİ'DEKİ ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan askerlerin isimleri belli oldu.

Şehit askerlerin Ferhat Erbin (Amasya), Ferdi Sefa Kılıç (Erzurum), Umut Çitçi (Diyarbakır), Hasan İrkuş (Muş) ve Orhan Marhan (Tatvan) olduğu açıklandı.

Şehitler için Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda tören düzenlenecek. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in de törene katılması bekleniyor.