kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sağanak yağış hayatı felç etti

Giriş Saati : 16.10.2008 11:17
Güncelleme : 16.10.2008 22:02
Yeni Haber
Hatay'ın Erzin ilçesinde ve Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde şiddetli yağış, bazı ev ve iş yerlerinde hasara yol açtı.

Hatay'ın Erzin ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına, bazı ev ve iş yerlerinde hasara yol açtı. Dün gece başlayan ve yaklaşık 3 saat aralıksız süren şiddetli yağış ve fırtına, özellikle İstiklal, Mahmutlu, Karamustafalı mahallelerinde yaşamı olumsuz etkiledi.

İlçede bazı ev ve iş yerlerinin çatıları sağanak yağış ve fırtına nedeniyle zarar gördü, 7 elektrik direğinin ve çok sayıda ağacın devrildiği belirtildi. Yetkililer, sabah ilçenin büyük bölümüne elektrik verilmeye başlandığını, devrilen ağaçların da kaldırıldığını kaydetti.

ŞEREFLİKOÇHİSAR'DA SEL NEDENİYLE BİRÇOK EV VE İŞYERİNİ SU BASTI

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde etkili olan şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde başlayan ve şiddetini artıran yağış, Paşa Dağı'nda yağmur sularının birikmesine neden oldu.

Yağmur sularının, ilçenin Büyükdamlacık köyünün içinden geçen dereyi taşırması nedeniyle birçok ev ve işyerini su bastı. Sel nedeniyle park halindeki 3 araç da sürüklendi.

Araçlar, Ankara İl Özel İdaresi ekipleri ve Şereflikoçhisar Şoförler Odası'na ait vinç yardımıyla dereden çıkarıldı.

MUSLUKLARDAN ÇAMUR AKTI

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde, şiddetli yağışın ardından musluklardan çamur aktı. İlçenin bazı köylerinde tarım arazileri ile evleri su bastı.

Dün akşamki şiddetli yağış, Şereflikoçhisar'da hayatı olumsuz etkiledi. Yeni Mahalle ile Ekici, İstiklal, Hürriyet mahallelerinde şehir şebeke suyundan çamur aktı. Mahalle sakinleri, şebeke suyunu kullanamadı.

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ramazan Ceylan, Kadıncık köyünde dünkü şiddetli yağış sonrası drenajı çok fazla olan yağmur suyunun, içme suyuna karıştığını belirterek şöyle dedi:

''Olayın meydana geldiği anda Şereflikoçhisar Belediyesi Su İşleri Müdürlüğünde görevli personel bu bölgeye giderek borularda bulunan suyu, depodaki suyun tamamını tahliye ettiler. Tamamen boşalan su hattı ve depo yeniden kullanılabilir hale getirilerek klorlama çalışmalarının tamamlanması ile birlikte öğleden sonra vatandaşların hizmetine sunulacak.''

Şehre su sağlayan boru ve depolardaki çalışma sürüyor. Bu nedenle şehre su verilemiyor. Çalışmaların akşama kadar tamamlanmasına çalışılıyor.

YOLLAR BALÇIKLA KAPLANDI

Yağış, ilçe merkezini de etkiledi. Rakımı yüksek mahallelerden ve dağdan yağmur sularıyla gelen toprak nedeniyle Sarıkaya, Kale, Sanayi mahallelerindeki yollar balçığa büründü. Belediye ekipleri, yollardaki balçığı temizledi. Öte yandan, Kadıncık köyü ve E-90 kenarındaki tarlalar da yağıştan etkilendi.

SEL NEDENİYLE 3 ARAÇ SÜRÜKLENMİŞTİ

Akşam saatlerinde başlayan ve şiddetini artıran yağış, Paşa Dağı'nda yağmur sularının birikmesine neden olmuştu. Yağmur sularının, ilçenin Büyükdamlacık köyünün içinden geçen dereyi taşırması nedeniyle birçok ev ve iş yerini su basmıştı.

Sel nedeniyle park halindeki 3 araç da sürüklenmiş, araçlar, Ankara İl Özel İdaresi ekipleri ve Şereflikoçhisar Şoförler Odasına ait vinç yardımıyla dereden çıkarılmıştı.

HANÖNÜ'NDE İKİ KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle iki köy yolu ulaşıma kapandı.

İlçe merkezine 8 kilometre uzaklıktaki Hocavakıf köyü yakınlarında menfez tıkanması sonucunda Çaybaşı ve Hocavakıf köylerine ulaşım sağlayan yol kapandı. Yolun açılması için Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait kepçe, greyder ve kamyonlar ve diğer iş makineleri seferber edildi. Çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

NİĞDE'DE BAZI EVLERİN ÇATILARI UÇTU

Niğde'de etkili olan fırtına nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu. Kentte yağışla birlikte başlayan ve saatteki hızı 55-60 kilometreyi bulan fırtına sonucu bazı evlerin çatıları uçtu, iş yerlerinin tabelaları söküldü.

Niğde Devlet Hastanesi bahçesindeki bir ağaç da fırtına nedeniyle devrildi. Niğde Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, dün başlayan ve bu sabaha kadar devam eden yağış sonucu metrekareye 10 kilogram yağış düştüğünü kaydettiler.

Yağışın bugün de aralıklarla devam edeceğini belirten yetkililer, kentte yarın ve hafta sonu yağış beklenmediğini, hava sıcaklığının hafta sonunda 3-4 derece artacağını bildirdiler.

ZONGULDAK'TA SEL, SU BASKINLARI VE HEYELANLARA KARŞI VATANDAŞLAR UYARILDI

Zonguldak'ta iki gündür süren sağanak yağış etkili oluyor. Zonguldak'ta, dün sabah erken saatlerde başlayan sağanak yağış sürüyor.

Zaman zaman yağmur şiddetini artırırken şemsiyeli dolaşan insanlar bile ıslanmaktan kurtulamadı. Kimileri şemsiyeleri ile birlikte yol kenarlarında yağmurun dinmesini bekledi. Yollarda biriken sular nedeniyle çok sayıda araç arızalanarak yolda kaldı.

Meteoroloji yetkilileri, sel ve su baskınları ve heyelanlara karşı vatandaşları ve yetkilileri uyarırken, sağanak yağışların Cuma gününden itibaren etkisini yitirmesi bekleniyor.

BARTIN'DA YAĞMURLA BİRLİKTE HAVA SICAKLIĞI 17 DERECEYE DÜŞTÜ

Bartın'da, dün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini artıran yağmur sebebiyle hava sıcaklığı 23 dereceden 17 dereceye düştü.

Bartınlılar dün akşam başlayan ve sabah etkisini artıran yağmurla birlikte güne başladı. Öğle saatlerinde etkisini artıran yağmur sebebiyle cadde ve sokaklarda nehir görüntüsü oluştu.

Yokuşlardan aşağıya doğru hızla akan su birikintileri vatandaşların yolda yürümelerine engel oldu. Oluklarda bardaktan boşanırcasına akan yağmur suları yolda yürümeyi güçleştirdi. Sürücüler de araçlarıyla birlikte ilerlemekte zorlandı. Yağmura habersiz yakalanan vatandaşlar çareyi çatı ve saçak altlarına saklanmakta buldu.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağmurun gün boyu aralıklarla etkili olacağını bildirirken hava sıcaklığının hafta başına kadar 14 ile 21 derece arasında olacağını açıkladı.

(AJANSLAR)