kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hakkari'deki çatışmada şehit olan Umut Çiftçi'nin memleketi Kemalpaşa'da yaşayan dedesi Nusret Çiftçi (oturan) ve babası Mahmut Çiftçi (sağda) çocuklarının şehit olduğunu oğrenince sinir krizleri geçirdi. (AA)

"Bu acıyı başkaları da yaşamasın"

Giriş Saati : 16.10.2008 17:30
Yeni Haber
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında terör örgütü mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan askerlerin babaları, büyük acıyı tarif etmekte zorluk çekerek "İçimiz yanıyor. Çok büyük acı. Başkaları da yaşamasın" temennisinide bulundular.

Hakkari'de yapılan operasyonda şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ferhat Erdin'in (26) babası Abdullah Erdin, ''İçim yanıyor, başkaları bu acıyı yaşamasın'' dedi.

Uzman çavuşluğa 1.5 yıl önce başlayan oğluyla bir kaç gün önce konuştuklarını belirten baba Abdullah Erdin, ''Vatan sağolsun'' diyerek acısını içine gömüyor.

Nişanlı olan oğluna kısa süre sonra düğün yapmayı planladıklarını anlatan baba Erdin, ''İçim yanıyor, başkaları bu acıyı yaşamasın'' dedi.
Bir diğer oğlunun da Şırnak'ta uzman çavuş olarak görev yaptığını belirten acılı baba, ''Hepimizin başı sağolsun'' diye konuştu.

DEDEDEN KÜRTÇE AĞIT

Şehit olan komando er Umut Çiftçi'nin dedesi de, büyüttüğü torunu için ağıt yaktı.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan şehidin dedesi Nusret Çiftçi, acı haberi öğrenip rahatsızlanınca, acil servis ambulansıyla Bornova Türkan Özilhan Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesine getirildi.

Burada ilk müdahalesi yapılan Çiftçi, büyüttüğü torunu Umut Çiftçi'nin ardından Kürtçe ağıt yaktı. Dede Nusret Çiftçi, daha sonra kardiyolojiyle ilgili rahatsızlığı nedeniyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi.

Şehit babası Mahmut Çiftçi de 5 çocuğunun en büyüğü olan Umut'un askere gideli 8 ay olduğunu ve kendisiyle en son 3 gün önce konuştuğunu belirterek, ''Bana (Baba, ben operasyona gidiyorum. En az 10 gün dönmem) demişti'' dedi.

''VATAN SAĞOLSUN''

Hakkari'de yapılan operasyonda şehit olan komando er Ferdi Sefa Kılıç'ın babası Yaşar Kılıç, oğlunu Kurban Bayramı'nda izine gelmesini beklediklerini kaydederek, ''Vatan sağolsun'' dedi.

Şehit er Ferdi Sefa Kılıç'ın İzmir'in Konak ilçesine bağlı Eskiizmir semtindeki evinde yas var. Ailenin 5 çocuğu arasında tek erkek evlat olan Kılıç'ın acı haberinin gelmesiyle birlikte mahalle sakinleri de şehidin evinde toplandı.

Anne Gülender Kılıç ile kardeşleri Vedan, Yeliz, Çilem ve Diler, acı haberi alınca fenalık geçirdi. Mahalle sakinleri ve yakınlarının sakinleştirmeye çalıştığı anne Gülender Kılıç'a sağlık ekipleri müdahale etti.

''Ne yapalım, vatan sağolsun'' diyen baba Yaşar Kılıç ise Kayseri Hava İndirme Komutanlığı'nda askerliğini yapan oğlunun, operasyon için Şırnak'a gittiğini, en son bir hafta önce telefonla görüştüklerini söyledi.
Askerde 7 ayı tamamlayan oğlunun Ramazan Bayramı'nda izine gelemediğini belirten Kılıç, ''Biz gelelim dediğimizde, 'yok baba gelmeyin, ben Kurban Bayramı'nda geleceğim' dedi. Para göndermiştik. Daha önce de operasyona gitmişti. Bir hafta sonra aramıştı. Yine aramasını bekliyorduk'' dedi.

''BİZİM CİĞERİMİZ YANDI, BAŞKALARININ YANMASIN"

Hakkari'de yapılan operasyonda şehit olan askerlerden er Hasan İrkoş'un babası Selahattin İrkoş, ''Bizim ciğerimiz yandı, başkalarının yanmasın. Artık kan dökülmesini istemiyoruz'' dedi.

Şehit er Hasan İrkoş'un, Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Bahçelievler mahallesindeki baba evi, olayın duyulmasının ardından akrabaları ve yakınlarıyla doldu.

İrkoş'un babası Selahattin İrkoş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 çocuk babası olduğunu belirterek, ''Oğlum 5 aylık askerdi. En son geçtiğimiz cumartesi günü görüştük. Zaman zaman kendisine ulaşmakta güçlük çekiyorduk. Sadece kendisi bizi arayabiliyordu'' diye konuştu.

Türkiye'de son 20 günde birçok şehit verildiğine dikkat çeken İrkoş, şunları kaydetti:
''Benim oğlum da şehit oldu. Bu Allah'ın bir takdiri. Çocuğum daha 20 yaşındaydı. Bizim ciğerimiz yandı, başkalarının yanmasın. Artık kan dökülmesini istemiyoruz. Bu sorun artık çözülsün.''