kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalimanı'nda gerçeği aratmayan tatbikat

Giriş Saati : 14.10.2008 17:07
Güncelleme : 14.10.2008 20:01
Yeni Haber
Adana Havalimanı'nda, olası uçak kazalarına müdahalede başarı oranını artırmak amacıyla tatbikat düzenlendi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Adana Hava Limanı Başmüdürü Ahmet Bülbül, tatbikattan önce yaptığı konuşmada, uluslararası standartlardaki hava limanında 24 saat kesintisiz hizmet verildiğini söyledi.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Adana Havalimanı'nın Türkiye'deki 7'nci büyük havalimanı olduğunu belirten Bülbül, 2007 yılı sonu itibariyle 2 milyon 203 bin yolcu taşıdıklarını ifade etti. Bülbül, hava yollarına olan ilginin her geçen gün arttığını, bu bağlamda olası kazalara müdahaleye her zaman hazır olduklarını kaydetti. Kazalarda itfaiyenin önemine işaret eden Bülbül, şöyle dedi:

''Tatbikattaki amacımız, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin olay yerine en kısa sürede ulaşmasını sağlayabilmek. İtfaiye ve kurtarma ekiplerimiz, olaya 2 dakikada müdahalede etmelidir. Bu süre uçak, kaza ve petrol yangınlarına müdahale bakımından çok önemli bir süre. Tatbikatın başarılı geçeceğine inanıyorum.''

Ahmet Bülbül, Türkiye genelinde 40 havalimanı bulunduğunu, yolcu ve uçak potansiyelinde her geçen gün artış yaşandığını ifade ederek, ''2007 yılı itibariyle 26 bin uçak, bu yılın ilk 9 ayında ise 20 bin uçak Adana Havalimanı'na indi. Adana Havalimanı çevresindeki 11 ile hitap ediyor ve Adana'dan, Türkiye'nin çeşitli illerine iç hat seferleri düzenleniyor'' diye konuştu.

Adana Vali Yardımcısı Turgut Serimer ise olası olaylara zamanında müdahale edebilmek amacıyla itfaiye ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü, tatbikatın bu anlamda yararlı olacağına inandığını belirtti.

Daha sonra Bükreş'ten kalkıp Adana Havalimanı pistine iniş yapmakta olan kargo uçağının ön dikme kırılması sonucu pist üzerinde sürüklenerek alev aldığı var sayılan tatbikatta, bir maket uçak söndürülerek yolcuları kurtarıldı. Tatbikatı, Adana Valisi İlhan Atış ve Emniyet Müdürü Arif Akkale de izledi.

(AA)