kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sezgin Sazar, "Ben anneyim, yavrumu kimseye vermem" diyor.

Koruyucu ailenin 'evlatlık' savaşı

İlker ÇOBAN / SABAH
14.10.2008
İzmirli Sazar çifti koruyucu ailesi oldukları çocuğun başka bir aileye evlatlık verileceğini öğrenince hukuk mücadelesi başlattı..
İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan Sezgin ve Hikmet Sazar çifti, iki çocukları olmasına karşın doğduğu günlerde anne ve babası tarafından devletin korumasına bırakılan minik T.'nin 11 aylıkken koruyucu ailesi oldu. Ancak aile, geçtiğimiz ay Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden gelen telefonla şoka uğradı. Görevli, şimdi 2.5 yaşında olan T.'yi bir aileye evlatlık vereceklerini ve geri getirmelerini belirterek "Annesi T.'yi artık arayıp sormadığı için başka bir aileye evlatlık vereceğiz" dedi.

'BİZE NİYE BİLDİRİLMEDİ?'
Sosyal hizmet yetkilileriyle sürekli irtibat halinde bulunmalarına rağmen T.'nin evlatlık verileceğinin kendilerine bildirilmediğini söyleyen Sazar ailesi, küçük kızı vermemek için mücadele başlattı. "Evlatlık verilecekse neden bize bildirilmedi" diye isyan eden Sazar çifti, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün aleyhine dava açarak, küçük kızı evlatlık edinmek istediğini bildirdi. T.'yi Sazar ailesine evlatlık veremeyeceklerini belirten yetkililer ise "Koruyucu ailelerle çocuğu teslim etmeden önce sözleşme yapıyoruz. Bu sözleşmede çocuğun evlatlık olarak verilmesi durumunda kayıtsız şartsız teslim etmeleri gerektiğini iletiyoruz. Aileler de bunu kabul edip imzalıyor. Medeni Kanun'a göre T. için evlat edinme süreci başladı. Bu ailenin evlatlık başvurusu yok. İzmir'de yaklaşık 250 aile evlatlık edinmek için sırada bekliyor. Bu durumda evlat edinmek için bekleyen ailelere de haksızlık olur" diye konuştu.