kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ormanlar için en tehlikeli aylar Temmuz ve Ağustos

Giriş Saati : 14.10.2008 15:03
Güncelleme : 14.10.2008 20:01
Yeni Haber
Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, orman yangınlarının çoğunluğunun insan kaynaklı olduğunu belirterek, "Temmuz ve ağustos aylarında bizim için olağanüstü hal vardır. Bu aylarda kesinlikle ormanlara girilmemeli." dedi.

Orman Bölge Müdürü Oklu, düzenlediği basın toplantısında bu yıl çıkan yangınları değerlendirdi. Sorumluluk alanları olan Uşak ve Denizli'de geçen yıl 149, bu yıl ise toplam 89 yangın çıktığını belirten Oklu, topyekûn mücadele sayesinde yangın sayısını azaltmayı başardıklarını söyledi. İnsan kaynaklı yangınların daha çok olduğunu dile getiren Adem Oklu, "Son yedi sekiz yılın istatistiklerine göre en az orman yangını bu yıl meydana gelmiş. Bizim için esas olan da buydu. Mesela geçen yılki gelen yangında 368 hektar orman yandı. Bu yangınların 27'si yıldırım, 62'si ise insan kaynaklı. Bu yılki hedefimiz, sayıyı 50'ye indirmek. Bölge müdürlüğümüz bünyesinde öyle bir bilinç oluşmalı ki artık insan kaynaklı yangın çıkmamalı." şeklinde konuştu.

Temmuz ve ağustos aylarının en tehlikeli zamanlar olduğunu, bu dönemlerde insanların ormanlık alanlara girmemesi için tedbirler aldıklarını kaydeden Oklu, şunları söyledi: "Denizli, İzmir, Muğla ve Antalya gibi yangına hassas olan, sıcaklığın 45-50 dereceye çıktığı yerlerde, haziran ile ekim ayları arasında ve özellikle temmuz ve ağustosta ormana kesinlikle girilmemesi gerekiyor. Bu sürede kırsal alandaki vatandaşlar, kendi evinde bile ateş yakmamalıdır. Bahçe temizliği sırasında yakılan bir ateş, büyük alanlarda âfete sebebiyet verebilir."

Oklu, orman yangınlarıyla ilgili mücadelelerinin yıl boyunca devam edeceğini sözlerine ekledi.

(CİHAN)