kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Danny Glover, Antalya'da

CHA
Giriş Saati : 14.10.2008 20:01
Yeni Haber
Cehennem Silahı serisi, Testere, Mor Yıllar gibi filmleriyle tanınan usta oyuncu Danny Glover, 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali kapsamında 'Körlük' adlı son filminin galasına katıldı.

Filmin izleneceği Atatürk Kültür Merkezi(AKM)'ne gelen Glover'ı yağmurdan korumak için iki bayan şemsiye tuttu. Glover, filmden önce yaptığı konuşmada başka kültürlerle birlikte olduğu zaman kendi kültürünü daha iyi anlama fırsatı bulduğunu söyledi.

AKM'ye lüks siyah bir limuzinle gelen Glover, bir süre araçtan inmedi. Frankfurt'taki aktarmada valizleri kalan Glover, geceye spor, rahat bir kıyafetle katıldı. Araçtan indikten sonra kırmızı halıda yürüyen Glover, bir basın mensubunun fotoğraf makinesiyle birlikte düşmesi sonucu çıkan sesle irkildi. Kısa sürede kendisini toplayan Glover, bir süre daha foto muhabirine baktıktan sonra basın mensuplarına kırmızı halı üzerinde poz verdi. Glover, basın mensuplarının yoğun ilgisi karşısında içeriye girmekte zorlandı.

İçeride kısa bir açıklama yapan Glover, kendisini zenginleştiren böyle tecrübelerden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Başka kültürlerle beraber olduğu zaman kendi kültürünü daha iyi anlama fırsatı yakaladığını belirten Glover, "Bu festival sinema ve sanatın bizi birleştiren bir araç olduğunun en güzel göstergesidir. Bana burada olma şansı verdiği için herkese çok teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi festivale katılan iki Amerikalı aktörden birisiyim. Brezilya ve Japonya'dan aktörler var. Çok değişik kültürlerden aktörleri birleştirdiği için festival organizasyon komitesine tekrar çok teşekkür ederim." dedi.

Glover, daha sonra filmin gösterileceği salona geçti. Salonun girişinde yoğun bir şekilde alkış alan Glover, sahnede bir kez daha konuşma yaptı. Aktörlük hayatının ilk yıllarında sık sık postanede çalışan annesinin yanına gittiğini anlatan Glover, "Ben postaneye girdiğimde annem çok mutlu olur, arkadaşlarına 'bakın bu benim aktör oğlum Danny' derdi. Arkadaşları benim hangi ünlü filmde oynadığımı sorarken annem onların sözünü keserdi. 'Bu önemli değil, ileride çok ünlü olacak' derdi." şeklinde konuştu.

Danyy Glover, daha sonra kendisi için orta sıralarda ayrılan koltuğa oturdu ve diğer seyircilerle birlikte filmi seyretti.