kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkiye ilk kez "Dünya Aşçılar Olimpiyatı"nda

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 14.10.2008 16:52
Güncelleme : 14.10.2008 20:01
Yeni Haber
Türk Gastronomi dünyasından sekiz örgütün oluşturduğu Tüm Aşçılar Federasyonu(TAF), Dünya Şefler Birliği(WACS)'ne üye olarak, Türkiye'nin ilk kez "Dünya Aşçılar Olimpiyatı"na katılmasını sağladı.

19-22 Ekim tarihlerinde Almanya'nın Erfurt kentinde düzenlenecek olimpiyatlarda, Türkiye'yi 13 kişilik Aşçı Milli Takımı temsil edecek.

Unilever Foodsolutions'ın sponsor olduğu Türk milli takımı, dünyada yaklaşık 2 bin şefin kıyasıya yarıştığı "Dünya Aşçılar Olimpiyatı'nda, Türkiye'nin zengin mutfak kültürünü dünya çapında duyurmayı hedefliyor.

TAF Aşçılar Milli Takımı, olimpiyatta farklı alt dallardan oluşan yemek pişirme sanatı, pasta gibi kategorilerde yarışacak. TAF Başkanı Yalçın Manav ve Türk Aşçılar Milli Takımı Kaptanı Ümit Yüksel, 13 kişiden oluşan ve her biri alanında profesyonel, başarı elde etmiş şeflerle, olimpiyat için geceli gündüzlü çalıştıklarını, Türkiye'nin ilk kez katılacağı Dünya Aşçılar Olimpiyatı'nda Türkiye'ye altın madalyalar kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

MİLLİ TAKIM KAMPA GİRİYOR

Milli Takım, rakipleri karşısında iyi bir derece elde etmek amacıyla kampa giriyor. Olimpiyat öncesi, on gün boyunca, Unilever Foodsolutions'ın mutfak profesyonellerinin hizmetine sunduğu, bilgi paylaşım merkezi Cheff-Inn'de gerçekleşecek olan kampta, Milli Takım, Cheff-Inn'in tüm donanım ve imkanlarını kullanarak çalışabilecek.

Türk Aşçılar Milli Takımı Kaptanı Ümit Yüksel yaptığı açıklamada, kampın takımın hem birbirine olan uyumunu geliştirmek, hem de en hızlı şekilde en iyi sonuca ulaşmak için çok iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

"Limitli süreler içerisinde, yarışmaya özel yemekleri en mükemmel şekilde yapabilmek için pratik çok önemli" diyen Yüksel, "Bu çalışmaların yanı sıra, rakiplerimizi analiz ederek taktikler ve yaratıcı fikirler geliştirmeye devam edecek ve pek çok yeni uygulamanın videolarını izleyerek kendimizi geliştirme imkanı bulacağız" dedi.