kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Berivan’ın SABAH gazetesindeki fotoğrafını sevip, okşayan annesi Yıldız Köylü ve ablası Demet Köylü, uzun süre gözyaşı döktü...

'O daha bir bebekti'

Murat KARAMAN - ADANA
13.10.2008
Adana'da intikam için öldürülüp, tecavüz edilen Berivan'ın annesi, feryat etti: Caniler bir de bana sarılıp, gözyaşı döktü. O daha 5 yaşında minicik bir bebekti. Nasıl kıydılar.....
Adana'nın Karataş ilçesine bağlı Sirkenli köyünde intikam için akrabaları tarafından önce öldürülen, daha sonra da tecavüz edilen 5 yaşındaki Berivan Köylü'nün dramı, tüm Türkiye'yi şoke etti. İnek besleyip, süt satarak ailesinin geçimini sağlayan talihsiz kızın annesi Yıldız Köylü, SABAH'a şunları söyledi: "O daha bebekti. Gelinlik giyecekken kefen giydi. Bir de evime gelip, bana sarılıp gözyaşı döktüler."

'GELİNLİK GİYECEKTİ'
Çiftçilikle geçinen 160 haneli Sirkenli köyünde yaşayan Berivan'ın annesi Yıldız Köylü, akrabaları çıkan katillere lanetler yağdırdı. Sürekli ağlayan ve kendini yerden yere atan acılı anneyi diğer çocukları ve komşuları teselli etmeye çalıştı. Evinin duvarına astığı Berivan'ın fotoğraflarını öpüp, okşayan Yıldız Köylü, katil zanlısı vicdanının sesini dinleyerek suçunu itiraf eder düşüncesiyle evlerinin demir kapısına "Berivanım" yazdıklarını anlattı. Acılı anne, "Bu nasıl bir canilik. Hiç mi vicdanları sızlamadı? O daha bir bebekti. Gelinlik giydireceğim kızıma kefen giydirdim" diye konuştu. Kocasını, 6 çocuğundan en küçüğü olan Berivan doğduktan 20 gün sonra kaybeden talihsiz kadın, "Dargın olmamıza rağmen Fatma ve Yıldız Köylü, evime gelip bana sarılıp gözyaşı döktü. 'Bunu yapan insan olamaz' diyerek beni teselli etmeye çalıştılar" dedi. Bu arada Yıldız Köylü, eltisi olan Fatma Köylü'nün samanlarını yakmadıklarını, "İtfaiye aracı yerine cenaze aracı gelseydi" demediklerini söyledi.

ŞÜPHELİ DOSYA YENİDEN AÇILDI
Acılı anne, Fatma Köylü'nün eltisi olduğunu, Türkan Köylü'nün ise görümcesinin kızı olduğunu belirterek, mal paylaşımı yüzünden aralarında daha önceden dargınlık olduğunu, ancak cinayetten sonra ikisinin de yanına gelip, başsağlığı dilediklerini söyledi. Kardeşini kaybeden Demet Köylü (17) ise Berivan'ın kaybolduğu gün zanlılardan S.K.'nin jandarma ile birlikte arama yaptığını ifade ederek, "S.K. amcamın oğlunun oğlu. Sürekli görüşürdük. Kardeşimin kaybolduğu gün arama çalışmalarına katıldı" dedi. Bu arada jandarma ekipleri, önceki gün tutuklanan Fatma Köylü'nün 10 yıl önce intihar eden eşi Şaban Köylü olayını da araştırmaya başladı. Ekipler, Fatma Köylü'nün eşini öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine kapanan dosyayı tekrar açtı.
Haberin fotoğrafları