kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD'den kriz için büyük atak

Giriş Saati : 11.10.2008 15:11
Güncelleme : 11.10.2008 16:43
Yeni Haber
ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, ülkeyi ve dünyayı sarsan finans krizine karşı yeni ve büyük bir adım olarak devletin, banka ve finans şirketlerinin hisselerinin bir bölümünü satın alarak, bunlara ''sermaye enjekte edeceğini'' açıkladı.

Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Şigeo Katsu, Türkiye'nin, dünyayı sarsan küresel finansal krizine karşı oldukça iyi durumda olduğunu söyledi.

Dünyanın en zengin ve sanayileşmiş yedi ülkesinin oluşturduğu G-7 grubu, mevcut küresel finans krizine karşı kredi piyasalarını rahatlatmayı ve bankalara kapital sağlamayı amaçlayan ''acil ve olağanüstü'' önlemler alınmasını kararlaştırdı.

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama, Hazine Bakanı Henry Paulson'un açıkladığı, devletin banka ve finans şirketlerinin hisselerinin bir bölümünü satın alma planını desteklediğini bildirdi.
Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde, küresel finansal krizin derinleşmesinden kimsenin suçlanamayacağını, sorumlu aramaya çalışmanın anlamsız olduğunu bildirdi.

Meksika'da Merkez Bankası para birimi pesonun değerini korumak için piyasaya üç kez müdahale etti.

Rusya'da hükümet gelecek hafta borsayı desteklemek amacıyla borsada işlem gören bazı hisse senetlerini satın almaya başlayacağı bildirildi.
HSBC'nin İngiltere'deki iştiraki HSBC Bank Plc'nin sermayesinin, tamamı kendi kaynaklarından karşılanarak 750 milyon sterlin tutarında artırıldığı duyuruldu.

Uluslararası piyasalarda geçen hafta, ABD doları, Kanada Doları dışındaki önemli para birimleri karşısında değer kaybederken, altın ve petrol fiyatları geriledi.

Avrupa Birliği'nin avro para birimi kullanan 15 üye ülkesinin devlet ve hükümet başkanları, küresel mali krizi tartışmak üzere yarın Paris'te toplanıyor.