kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
PLAN YETERİNCE BÜYÜK.... Bush mevcut kurtarma planının yeterince büyük ve yeterli olduğunun altını çizerek, "Tedirgin bir dönemden geçiyoruz. Fakat Amerikan halkı ekonomik geleceğimizden emin olabilir" dedi.

Bush belirsizlik ve korkuyu suçladı

11.10.2008
Piyasalardaki panik nedeniyle halkın karşısına çıkan ABD Başkanı Bush, borsalardaki düşüşün nedenini endişeye bağladı ve "Tedbirler yeterli" dedi..
ABD Başkanı George W. Bush, piyasalardaki düşüşlerin devam etmesi ve krizin derinleşmesi üzerine dün Beyaz Saray'da bir açıklama yaptı. Endişe ve korkuların krizi çok daha kötü bir hale getirdiğini söyleyen Bush, borsalardaki düşüşlerin asıl nedeninin bu olduğunu söyledi. Amerikan iş dünyasında güvenin yerine gelmeye başladığını ancak bunun zaman aldığını dile getiren Bush, "Amerikan halkının duymaya ihtiyacı olan şey şudur: ABD Hükümeti müdahale etmektedir ve müdahale etmeye de devam edeceğiz" diye konuştu. Krize karşı uyguladıkları planın doğru plan olduğunu ve agresif biçimde bu planı uyguladıklarını belirten Bush ellerinde müdahale için çok fazla enstrüman olduğunu ve bunları kullanacaklarını söyledi. Endişenin endişeyi doğurduğunu ve bu durumun problemin çözümünü zorlaştırdığını söyleyen Bush, "Vatandaşlarım, bu krizi çözebiliriz ve bunu yapacağız" dedi. Bugün için dünyanın önde gelen diğer ekonomilerinin bakanlarıyla biraraya geleceğini, Henry Paulson'un da 20 meslektaşı ile toplantı yapacağını ve Dünya Bankası ile IMF'in de bir dizi toplantı düzenleyeceğini belirten Bush, "Dünyı ıskalanmaması gereken bir sinyal veriyor. Bu da hepimiz bu işin içinde beraberiz ve üstesinden de beraber geleceğiz" dedi.