kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Terör taşeron arkasında büyükler var

Giriş Saati : 11.10.2008 17:10
Güncelleme : 11.10.2008 17:35
Yeni Haber
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, terör saldırılarının ardından taziye mesajı gönderen bazı ülkelere aldanılmaması ifadelerini yineleyerek, "Terör taşeron, onların arkasında büyükler var. Türkiye'nin güçlenmesinden kimin menfaati kesiliyorsa terörün arkasında onlar var." dedi.

Çiçek, AK Parti İskilip İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere geldiği Çorum'da ekonomi ve terör hakkında açıklamalarda bulundu. Demokrasilerde parti kongrelerinin her zaman yapıldığını belirten Çiçek, "Acılarımız ve sıkıntılarımız var ama hayat sürüyor. Bir yandan mezara koyduklarımız var, bir yandan da yeni doğum yapanlar var. Hayat böyle." diye konuştu.

Dünyanın küresel mali kriz ile boğuştuğuna dikkat çeken Çiçek, ABD'de başlayan krizin Avrupa'yı kavurduğunu, krizi en rahat atlatacak olanların işlerini önceden düzgün yapan ülkeler olacağını vurguladı. İktidara geldikleri günden bu yana doğru olanları yapmaya çalıştıklarını anlatan Çiçek, "Devlet baba diyoruz ama babanın cebi delik. Geçmişte oy alacağız diye herkes birilerini işe almış. 1991'de devlette 1 milyon 100 bin kişi çalışıyordu. 90'lı yıllarda yapılan yanlışlıklar nedeniyle şimdi devlette bir yumurtayı 40 kişi götürüyor.

Özel sektörde bir kişinin yapacağı işi devlette 10 kişi yapıyor. Hepsine de para veriyoruz. Kaynaklarımızı kötü kullanıyoruz ve yatırıma para kalmıyor. Dahası doğru işleri yapmaya para kalmıyor. Gelecekte dünyaya gelecekler, bugünlerin faturasını ödeyecek. Zararın neresinden dönersek kardır." şeklinde konuştu.

Türkiye'de doğru işlerin yapıldığını dile getiren Çiçek, "Bu nedenle dünyadaki ekonomik krizden en az etkilenen ülkelerden biriyiz. Aman bu yangında Türkiye fazla zarar görmesin diye krizi önemsiyoruz. Vatandaşı paniğe sevk etmeksizin tedbirler alıyoruz." biçiminde konuştu. Ezan okunması nedeniyle konuşmasına ara veren Çiçek, "İnşallah kıyamete kadar bu ülkede ezan seslerini dinlemek nasip olur. Bunu temenni ediyoruz." dedi.

2002'den bu yana bir taraftan ekonomiyi düzeltirken diğer taraftan da bir bölge gücü olarak en ön saflarda yer almaya başlanıldığını aktaran Çiçek, "Dünyanın huzurunu etkileyen 16 karışık bölgeden 13'ü ülkemizin etrafındadır. Çok kritik bir bölgedeyiz. Dünya karışsa en önce biz etkileniriz. Irak'ı bu hale biz getirmedik, ama en büyük zararı Irak halkından sonra biz görüyoruz. Bu coğrafyada zayıf olanın yaşama hakkı yoktur. Güçlü olmanın şartı, işi doğru yapmaktır. Türkiye, önemli bir güç olmaya başladı. Türkiye'nin desteği olmadan Ortadoğu, Kafkaslar ve Balkanlar'da problem çözülemez. Ama böyle dönemlerde terör denilen asrın belasını başımıza bela ediyorlar." açıklamasını yaptı.

"Terör denilen illet neden tekrar gündeme geliyor?" diye soran Cemil Çiçek, şöyle konuştu: "Türkiye, geçmişte hain odakların hedefi oldu. Bu kez başka bir kavga var. Bu kavganın faturası 300 milyar dolar. İktidarımız boyunca ihracattan fazla teröre para harcadık. Bazı ülkelerin taziye mesajı gönderdiğine aldanmayın. Terör taşeron, onların arkasında büyükler var. Bombaların patladığı yere kim yatırım yapar. Türkiye'nin güçlenmesinden kimin menfaati kesiliyorsa terörün arkasında onlar var."

Türkiye'nin 3-5 bin terörist ile savaşmadığının altını çizen Çiçek, "Bu cephede 40 yıldır savaşılıyor. Bazen yüreğimiz yanıyor ama bu coğrafyada yaşamak için ne gerekiyorsa yapacağız. Burası bizim ebedi yurdumuz." diye konuştu. Terör meselesinde tedbir olarak sınır ötesi operasyon yapıldığına işaret eden Cemil Çiçek, ihtiyaç olduğu sürece operasyonun devam edeceğini belirtti.

Çiçek, "Terör için alınan tedbirlere yeterli diyemeyiz. Vatandaşlardan bizi anlamalarını bekliyoruz. Terör bir yandan ülkeyi güçsüz bırakmak, bir yandan da yoksullaştırmak istiyor. Diğer yandan da halkta endişe ve korku meydana getirmek istiyor. En keskin ilaç, ülkenin birliği ve dirliğidir. Bu ülkede bin yıldan beri beraberiz. Bugüne kadar oyuna gelmediysek birliğimizdendir." şeklinde konuştu.

(CİHAN)