kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
YÖNETİCİLER HALKTAN ÖZÜR DİLEDİ... İflas sonrası Uzakdoğu'nun bilindik görüntüsü tekrarlandı. İflas eden sigorta şirketi Yamato Life Insurance'ın Başkanı Takeo Nakazono ve diğer yöneticiler şirketin iflasından derin üzüntü duyduğunu söyledi ve halktan özür diledi.

Japonların krize verdiği ilk kurban 2.7 milyar dolarlık sigortacı oldu

11.10.2008
Krizin başından beri tepkisini borsasıyla veren Japonya'da beklenen oldu ve krize ilk kurban verildi. Borsada işlem görmeyen 2.7 milyar dolarlık sigorta şirketi Yamato iflas ettiğini açıkladı..
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın, krizde sıranın kapalı kutu Japonya'ya geldiğini söylemesinin üzerinden üç gün geçti ve ülke ilk kurbanını verdi. Borsasında 1987'den bu yana tarihinin en büyük günlük düşüşüyle sarsılan Japonya da küresel finansal kriz nedeniyle orta ölçekli bir sigorta şirketi iflas etti. İflas eden sigorta şirketi Yamato Life Insurance'ın Başkanı Takeo Nakazono, şirketin iflasından derin üzüntü duyduğunu söyledi. Yaklaşık 2.7 milyar dolar borcu bulunan Yamato'nun, 1000 kadar çalışanı bulunduğu ve bireysel poliçe hesaplarının 10 milyar dolar olduğu belirtildi. Ekonomi Bakanı Kaoru Yosano gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Şirket, ülkemizdeki sigortacılık sektöründeki en küçük şirket'' dedi.

100 MİLYAR DOLARLIK FON
Bu arada Washington'da bugün başlayacak G-7 ve IMF toplantılarına katılmak için ABD'de bulunan Shoichi Nakagawa, mali düzenleme kurumu yetkililerine, en son Japonya'da 1990'daki bankacılık krizi sırasında kullanılan banka kurtarma yasasını incelemeleri talimatı verdi. Nikkei gazetesi, yeniden canlandırma yasasının bölgesel bankalara yardım amacıyla 10 trilyon yen (100 milyar dolar) tutarında bir fon oluşturmak amacıyla kullanılabileceğini yazdı. Japon hükümeti zaten 18 milyar dolarlık bir ekonomik teşvik paketi hazırlamıştı.

JAPONYA IMF'YE YARDIM EDECEK
Bu arada Japonya, küresel finansal krizden etkilenecek ülkelerin kurtarılmasında IMF'ye yardım etmeye hazır olduğunu bildirdi. G7 ülkeleri maliye bakanları ve merkez bankalarının toplantısı için Washington'da bulunan Japonya Maliye Bakanı Shoichi Nakagawa, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Eğer yapabileceği birşey varsa IMF'nin bunu esnek biçimde yapmasını istiyorum. Japonya, IMF'ye fon katkısında bulunmak dahil işbirliğinde bulunacak'' dedi. Nakagawa, "Kredi krizinin etkisi dünyaya yayılıyor. Japonya, zincirleme reaksiyonun etkisini en aza indirmek için fon sağlayarak destek veren ülkelere katkıda bulunmaya liderlik etmeye hazır. G-7 toplantısında, diğer ülkelere işbirliği çağrısında bulunacağım'' dedi.