kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Güler: Zanlı terör örgütü üyesidir

Giriş Saati : 11.10.2008 17:35
Güncelleme : 11.10.2008 19:54
Yeni Haber
İstanbul Valisi Muammer Güler, Şişli'de, bir süreden beri eylem hazırlığı içinde olduğu tespit edilen ve izlenen hamile görüntüsündeki bir kadının, 8 kilo 800 gram patlayıcı, 15 adet fünye ve bir el butonu ile yakalandığını belirterek, olayın bir canlı bomba eylemi olabileceğini bildirdi.

Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile il emniyet müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde yaptığı açıklamada, güvenlik kuvvetlerinin büyük şehirlerde eylem hazırlığı yapan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı hazırlıklı olduğunu söyledi.

İstanbul Emniyetinin de bütün güvenlik ve istihbarat birimleriyle son derece dikkatli ve hassas bir çalışmayı sürdürdüğünü anlatan Güler, şöyle konuştu:

''Bugün saat 13.15 sıralarında Şişli Okmeydanı'nda bir süreden beri eylem hazırlığı içinde bulunduğu tespit ve takip edilen, üzerindeki sahte kimliğe göre 30-35 yaşlarında olduğu belirlenen hamile görüntüsündeki bir bayan, üzerinde 8 kilo 800 gram patlayıcı, 15 adet fünye ve bir el butonu ile yakalanmıştır. Bununla ilgili incelemeler, araştırmalar sürdürülmektedir. Ele geçirilen malzemelerden, bir eylem hazırlığı içerisinde ve belki de sansasyonel eylem hazırlığında olduğu değerlendirmesi yapılmaktadır.''

Operasyonun, güvenlik ve istihbarat birimlerinin verimli işbirliği sonucu gerçekleştirildiğini belirten Güler, sözlerine şöyle devam etti: ''Arkadaşlarıma bu operasyonları gerçekleştirdiği için teşekkür ediyorum. Ele geçirilen malzemenin fazlalığı, 15 fünye ve bir el butonunun olması... Tabii ki plastik patlayıcı olduğu laboratuvar sonuçlarından ortaya çıkacak. Bir eylem olabilir. Üzerinde bulunan kemerden dolayı bir canlı bomba eylemi olabilir. Ama bu kadar çok sayıda patlayıcının ki bu güçlü bir patlayıcı ve 15 fünye olması elbette ki önemli bir eylemin hazırlığı içinde olduğu bilgisini veriyor.''

Güler, kadından ele geçirilen fünyelerin bir poşette, patlayıcıların da bir çantada bulunduğunu ifade etti. Güler, ''söz konusu kadının canlı bomba olup olmadığı'' yönündeki soruya, ''Elbette değerlendirmeler onu gösteriyor'' yanıtını verdi.

Güler, ''Bir alışveriş merkezi hedef alındı mı?'' şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı:

''Arkadaşlar bunu siz dillendiriyorsunuz. Bu tip eylemler, her türlü kalabalık merkezlerde, geçtiğimiz zamanlarda biliyorsunuz, metro girişinde ve güvenlik birimlerimize yönelik oldu. Elbette ki bu çanta içindeki patlayıcının masumane bir hazırlık için de olmadığı mutlaktır. Bu şahsın, insanlara, çoluk çocuk demeden Güngören'de olduğu gibi bir caniyane eylem için hazırlandığı elbette değerlendiriliyor. Bu yönüyle ele alınması ve bu yönüyle değerlendirilmesi lazım. Yoksa şu anda A yeridir, B yeridir demek doğru olmaz.''

Güler, şüpheli kadının bir saldırı gerçekleştiremeden ve amacına ulaşamadan gözaltına alınmasına dikkati çekerek, ''Bu şahıs, böyle bir eylem hazırlığı içinde olduğunun tespiti ve takibi sonucunda, böyle bir eylem gerçekleşmeden önce ele geçirilmiştir. Yakalanan şahsın bölücü terör örgütü üyesi olduğunu, o bölgeden eylem için geldiğini biliyoruz'' dedi.

Olayla ilgili başka gözaltına alınanlar olabileceğini, bu operasyonun istihbarat ağırlıklı bir çalışma olduğunu ve konuyla ilgili operasyonların sürdüğünü anlatan Güler, elde edilen patlayıcının plastik patlayıcı ihtimali bulunduğunu kaydetti.

''GÜVENLİK TEDBİRLERİMİZ HER ZAMAN EN ÜST DÜZEYDEDİR''

Güler, terör örgütü mensuplarının ve İstanbul'da birlik, beraberliği bozmak isteyenlerin, değişik tarihlerde meydana gelen bazı olayları bahane edip molotof kokteyli atma eğiliminde olduklarını da belirterek, şöyle konuştu:

''Bugün Şişli'de 4, Bağcılar'da da 5 kişi, molotof kokteyli atarken suç üstü yakalanmışlardır. Metropoller her zaman bu tip eylemlere açıktır. Geçmişte de İstanbul'da bu tip sıkıntılı dönemler yaşanmıştır. Önemli olan, vatandaşlarımızın teröre karşı kararlı duruşları ve güvenlik kuvvetlerinin bu konudaki hassas çalışmalarıdır. Güvenlik tedbirlerimiz her zaman en üst düzeydedir.''