kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Terörle mücadeleye AB desteği

Giriş Saati : 11.10.2008 15:46
Güncelleme : 11.10.2008 17:35
Yeni Haber
Avrupa Birliği'nin (AB) Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, AB'nin terörle mücadele konusunda Türk halkının yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Olli Rehn, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile yaptığı görüşme ve Türkiye'nin terörle mücadelesini değerlendirdi. Olli Rehn, son dönemde yaşanan terörist saldırılarda hayatını kaybedenlerin aileleri ile Türk halkına başsağlığı dileyen Olli Rehn, Erdoğan ve Babacan ile görüşmesinde bölgesel farklılıkların giderilip, hayat şartlarının ilişleştirilmesi konusuna vurgu yaptığını ve AB'nin bu konuya büyük önem verdiğini söyledi.

Terörle mücadelede AB ülkelerinin Türkiye'yi desteklemesine de değinen Rehn, ''AB Komisyonu ve AB ülkeleri, Türk halkının terörle mücadelesinde yanında olmaya devam edecektir.'' dedi. Rehn sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bununla birlikte AB'ye üye olan ülkelerde terörle mücadele, hem sorumluluk hem de erk bakımından ilk sırada yer alan bir konudur. Ve bu ülkeler terörle mücadelelerinde belli deneyim sahibi olan ülkelerdir. Ve bu mücadeleyi etkin ve verimli bir şekilde, kendi kanunlarına saygı duyar bir şekilde gerçekleştirmektedirler. Ve bu süreçte Türkiye'nin, AB üyesi ülkelerden terörle mücadele konusunda daha kuvvetli tavır takınması konusundaki isteğini biliyorum. Şunu tekrar vurguluyorum. İzlenen terörizmle ortak mücadelede etkin stratejiler geliştirmek çok önem taşımaktadır. Tabii bu süreçte sivil halklara da kesinlikle riayet edilmeli, saygı duyulmalıdır.''

Rehn ayrıca, son dönemde Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşmayı da memnuniyetle karşıladığını belirterek, ilişkinin en kısa sürede normalleşmesini temenni etti.

CİHAN