kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
‘Türk bayrağını dalgalandıracağız’ Ulusoy 2009 ortasından itibaren şirket alımı için harekete geçeceklerini belirterek "Yabancılar gelirken iyiydi de biz niye oraya yatırım yapmayalım. Türk bayrağını dalgalandıracağız" dedi.

'Paramız var, ucuz şirket alacağız'

10.10.2008
Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy grubun 5.7 milyar YTL nakit parasının olduğunu belirterek "Şirket fiyatları iyice ucuzlayınca 2009 yılının ortalarından itibaren şirket almak için harekete geçeceğiz" dedi..
Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, grubun elinde 5.7 milyar YTL nakit parasını olduğunu, 2009 yılı ortasından itibaren Avrupa veya ABD'de şirket satın alacaklarını, önceliklerinin ise kömür ve demir cevheri gibi maden şirketi olacağını açıkladı. Oyak Holding'in 3.5 milyar dolar, toplam grubun ise 5.7 milyar YTL nakdi bulunduğuna işaret eden Ulusoy, "Bu bizim nakit sıkıntısında olmayacağımız demek. Şirketlerimizin pazarlama sıkıntısı olacak. Birçok ekonomik faaliyet Türkiye'de durdu. Çevrenizde ticaretle uğraşanlara sorun bakalım. Bayramda ne kadar satış yapabilmişler?" dedi. Avrupa'nın şu anda yüzde 10 ucuzladığını, şirketlerin değerinin yılbaşından bu yana yüzde 30 azaldığına dikkat çeken Ulusoy, şöyle konuştu: "2008'de alım yapmayız. 2009 ortalarından itibaren şirket satın almak için harekete geçeceğiz. Şu anda oradaki yatırım bankaları ile görüşüyoruz. İyice ucuzladıktan sonra biz devreye gireceğiz."

3 MİLYAR DOLAR YATIRIM
İSDEMİR'e yapılan 3 milyar dolarlık yatırımın tanıtım toplantısında konuşan Ulusoy, dünyada yaşanan global finansal krizin 2009 ve 2010 yıllarında da devam edeceğini, krizin Türkiye'ye yansıyacağını söyleyerek, şu değerlendirmede bulundu: "2005 yılında global krizin sinyalleri alındı. Bunu görüp, finanstan çıkma kararı aldık. Bizim gördüğümüzü onların (batan bankaların yöneticilerinin) görmemiş olmaması mümkün değil. Komplo teorilerine inansam; yatırım bankalarının mevduat bazlı bir dünyaya geçmek için bunları yaptığını düşüneceğim. Benim şahsi görüşüm, dünyada para otoritelerinin aldığı önlemlerin yeterli olmayacağı yönünde. Olaylar daha da kötüye gidecek."