kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ankara, Kuzey Irak yönetimiyle masaya oturacak

11.10.2008
Türkiye, PKK'yı yalnızlaştırmak için K.Irak'la doğrudan diyalog kuracak. Barzani ile ilk görüşmenin Erbil'de olması bekleniyor..
Hükümet, Aktütün saldırısının ardından güvenlik önlemlerini masaya yatırırken, diplomatik ilişkilerinde de açılıma gidiyor. Bu amaçla Kuzey Irak yönetimi ile geçen yıl başlatılan görüşme süreci, bu kez Kürdistan Demokratik Partisi'nin lideri ve bölgesel yönetiminin asıl patronu Mesud Barzani'ye uzanacak. Başbakan Erdoğan'ın görevlendireceği bir isim Barzani ile yüz yüze görüşecek. Hedef, PKK'yı bölgede yalnız bırakmak. İlk görüşmenin önümüzdeki günlerde Erbil'de olması bekleniyor.

BÖLGEDEN SICAK MESAJLAR
Aktütün'e yapılan baskında Kuzey Irak Yönetimi'nin rolü olmadığını tespit eden Ankara, saldırının ardından bölgeden gelen mesajları da olumlu değerlendirdi. Mesud Barzani ile görüşecek heyette Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik ve başdanışman Ahmet Davutoğlu'nun da yer alması bekleniyor. Dışişleri ise böyle bir görüşmenin sürpriz olmayacağını, zaten Kuzey Irak yönetimi ile temas olduğunu belirterek, iddiaları yalanlamadı.

NEÇİRVAN YERİNE MESUD
Türkiye, geçtiğimiz yıl bölgesel yönetim ile masaya Dohuk'ta dolaylı olarak oturmuştu. Özçelik, KDP'nin Dışilişkiler Sorumlusu Safin Dizayee ile Dohuk'ta görüşmüştü. Ardından Başbakan Erdoğan'ın Bağdat ziyareti sırasında Neçirvan Barzani'nin de katılması planlanmış ancak Barzani uçak bulamayınca yemeği kaçırmıştı. Bu temasların ardından Özçelik, KDP yönetimi ile Bağdat'ta, İstanbul'da ve çeşitli ülkelerde birçok defa temasta bulundu.