kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Asker, karakollar için 'Mali sıkıntı yok' dedi

Ceyda KARAASLAN SABAH
11.10.2008
Genelkurmay, Aktütün Karakolu'nun taşınmasıyla ilgili dün "Mali sıkıntı yok. Plan dahilinde yapılıyor" açıklamasını yaptı. Oysa 5 Ekim'de "Mali imkânlar dahilinde yıllara yayıldı" denmişti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Asker, karakollar için 'Mali sıkıntı yok' dedi
Türk Silahlı Kuvvetleri, Aktütün Karakolu'nun mali nedenlerle geciktiğini açıklarken dün mali sıkıntının olmadığı, inşaatların belirli bir plan çerçevesinde devam ettiği bildirildi. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız 5 Ekim'de düzenlediği basın toplantısında Aktütün Karakolu'nun taşınmasına ilişkin "Bunlar mali imkânlar dikkate alınarak yıllara yayılmış faaliyetlerdir" açıklamasını yapmıştı. Dün yapılan haftalık basın brifinginde ise Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, "Önemli güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasında hiçbir zaman mali kaynak sorunu olmamıştır" dedi. Gürak, kamuoyunda "Aktütün bakımsız olduğu için bu kadar çok şehit verildiğine" ilişkin bir yanlış anlaşılma olduğunu vurgulayarak "Saldırı, Aktütün Karakolu'na değil Bayraktepe'ye olmuştur. Karakol konumunun ve binaların durumunun verilen zayiatla hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

175 KARAKOL YENİLENECEK
Bir plan dahilinde, sınır karakollarının yeniden inşa edileceğini belirten Gürak, aralarında Aktütün de olmak üzere toplam 13 karakolun inşasının devam ettiğini açıkladı. Gürak, 162 karakolun da 2009 yılında Maliye Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde inşasına başlanacağını açıkladı. Önümüzdeki yıllarda toplam 175 karakol yenilenmiş olacak. Bu arada Aktütün saldırısının ardından istihbaratlar daha sıkı takip edilmeye başlandı. Güvenlik güçleri önceki gün Türkiye'ye sızmaya çalışan bir PKK'lı grubu etkisiz hale getirdi.