kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Devam edebilirler ama biz kararlıyız'

11.10.2008
Abdullah Gül, Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığını vurguladı..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Estonya'da Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves tarafından resmi törenle karşılandı. Kadriorg Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basın toplantısı düzenlendi. Gül, son terör olayı ile tezkerenin aynı gün ve zamana denk gelmesiyle ilgili soru üzerine şöyle konuştu:

PROVOKASYON PEŞİNDE
"Terör örgütü bazı provokasyonlar peşinde. Terör örgütleri daima bundan beslenir ama Türkiye, terörle mücadele etmekte sonuna kadar kararlıdır. Şundan da gurur duyuyoruz ki Türkiye terörle mücadele ederken Türk Silahlı Kuvvetleri, hiçbir silahlı kuvvetlerde görülmeyecek kadar, terörist ile sivilleri ayıran ve yaptığı operasyonlarda özellikle Kuzey Irak'ta sivillere hiç zarar vermeyen bir tavır içindedir. Bundan gurur duyuyoruz. Teröristler bu tür provokasyonlarına devam edebilir ama terörle mücadelede kararlılığımız kesindir.''

İLVES: UNUTMAYIZ
Estonya Cumhurbaşkanı Ilves de AB sorusu üzerine "Türkiye'nin AB'de olması gerektiğine inanıyoruz. Diğer aday ülkelerin gösterdiği ya da gösteremediği gelişmelere baktığımızda birçok ülkenin ilerisinde olmasına rağmen Türkiye ile müzakerelerin neden bu kadar yavaş ilerlediğini anlamıyoruz'' diye konuştu. İlves akşam Gül onuruna verdiği yemekteki konuşmasına Türkçe "İyi akşamlar dostlar" sözleriyle başladı. Türkiye'nin, Estonya'nın NATO üyeliğine verdiği desteğin hafızalarda yerini koruduğunu anlatan İlves "Biz, bize destek verenleri hiçbir zaman unutmayız" dedi.