kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hüseyin Ağaoğlu Ali Ağaoğlu Hasan Rahvalı

'Global kriz var diye oturup ağlayalım mı?'

10.10.2008
Ali Ağaoğlu, "2001 krizinde 500 milyon dolar yatırım yapacağım dedim 'atıyorsun' gözüyle baktılar. Kriz var diye oturup ağlayalım mı?" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Global kriz var diye oturup ağlayalım mı?'
Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Batı Ataşehir'deki konut projesi My World'ün son etabı Southside'ın tanıtım toplantısında basının karşısına geçti.
Sözlerine, Rahmi Koç'un 2001 krizinde söylediği "Gözlüklerim buğulu, burnumun ucunu göremiyorum" cümlesiyle başlayan Ağaoğlu, finans kesiminin belirsizlik içerisinde olduğunu, sonuçların Türkiye'ye yansımaları olacağını söyledi.

BİRLİK OLALIM
"Türkiye etkilenmez demek yanlış olur. Nasıl lehimize çevirebiliriz, formüllerini aramamız gerekiyor" diyen Ağaoğlu, 2001 krizinden sonra 5 projeye aynı anda kazma vurduklarını vurguladı.
2001'de 500 milyon dolar yatırım yapacağını söylediği zaman kendisine 'Atıyorsun' gözüyle bakıldığını ifade eden Ağaoğlu, "Krizi hafife almıyorum.
Fakat doğru projeyi doğru zamanda yaparsan başarı gelir. Biz herkese kazandırdık. Kriz var deyip oturursak krizin tetikçisi oluruz. Oturup ağlayalım olmaz. Bir şey yapalım" şeklinde konuştu.
Dünyanın hâlâ güvenli liman aradığını aradığını belirten Ağaoğlu, emlak fiyatları 'şişti, balon oldu' görüşüne katılmadığını söyledi. Ağaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, "Metrekaresi bin 500 YTL maliyet fiyatıdır. Biz, 2 bin ila 2 bin 500 YTL arası satışa sunuyoruz. Krizi lehimize çevirelim. Fındık kabuğunu doldurmayan tartışmalardan uzak duralım.
Birlik görüntüsü verelim." Ağaoğlu, kriz dönemlerinde gösterdikleri özgüvenin her zaman tüketiciye olumlu yansıdığını ve Ağaoğlu'nun herkesin yatırımlarını ertelediği veya iptal ettiği dönemlerde yeni ve çok avantajlı kampanyalar üretmeye devam etmekten geri kalmadığını ifade etti. Southside projesinin, Batı Ataşehir'deki My World projesinde yer alan son etap olduğunu vurgulayan Ali Ağaoğlu, buradan konut alanların çok kârlı çıkacağını, konut sahibi olmak için en doğru zamanın da konut fiyatlarının gerçek değerinin altında olduğu bu dönem olduğunu belirtti.