kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CeBİT'ten kısa kısa...

10.10.2008
SMS ile park ücreti ödenecek
Turkcell abonelerinin İSPARK otoparklarındaki mobil ödeme hizmetinden faydalanabilmek için bir kereye mahsus olarak kullanılan aracın plakasını "Kayıt 34XX000" şeklinde yazması ve 7275'e kısa mesaj olarak atması gerekiyor. Daha sonra bir park yerine gidildiğinde İSPARK tabelasında yazılı olan bölge kodu 7275'e kısa mesajla yollanılması işlemin gerçekleştirilmesi için yeterli oluyor. İşlem sonucu aboneye SMS ile bildiriliyor.
Park yerindeki görevli de elindeki el terminali vasıtasıyla aracın otopark ücretinin ödenip ödenmediğini kontrol edebiliyor. Mobil ödeme hizmeti, 15.10.2008 tarihinde başlayacak, ilk aşamada Şişli, Vali Konağı caddesinde ve diğer bazı pilot caddelerde uygulandıktan sonra 2008 yılı içinde tüm Şişli'de, 2009 yılında İstanbul'daki tüm İSPARK otoparklarında kademeli olarak yaygınlaştırılacak.

Ev ve iş telefonu Messenger'a taşınıyor
Türk Telekom ve Microsoft'un ortak çalışmasıyla geliştirilen yeni servis sayesinde Windows Live Messenger aboneleri, tüm ev, iş ve GSM numaralarını, ev ya da işyerlerinden arıyormuş gibi konuşma fırsatı yakalayabilecek.
Yapılan işbirliği sonucu verilecek hizmetle Microsoft Live Messenger aboneleri, tüm mobil ve sabit operatör numaralarını ev ya da işyerlerinden arıyormuş gibi, uygun fiyata arayıp diledikleri kadar konuşabilecek. Türk Telekom müşterilerinin internete bağlı bilgisayarlarından Windows Live Messenger uygulaması ile ev/iş ya da GSM numaralarına yapacakları tüm arama ücretleri, Türk Telekom ev ya da iş telefonlarından arıyormuş gibi, ev ya da iş telefonu tarifesinden hesaplanacak ve aynı telefonun faturasına yansıtılacak. Ayrıca bu servisi kullanmak için gerekli olan abonelik de ücretsiz olacak.

Digital sandıkla arşiv hep yanınızda
Harici sabit disklerin boyutları küçülürken kapasiteleri artıyor. Yeni Toshiba sürücüsü, "Electric Blue&Black" fotoğraflarınızı,videolarınızı, müzik, sinema ve oyunlarını taşımanıza, paylaşmanıza ve korumanıza izin veren, ek olarak Toshiba'nın USB 2.0 Taşınabilir Harici Sabit Sürücüde mevcut. Son derece yüksek depolama kapasitesiyle (400 GB), 114 bin dijital fotoğraf, 105 bin MP3 şarkı, 177 saat DVD videoları veya 47 saat yüksek çözünürlüklü video. Taşınabilir bellek aygıtı kullanıcılarına, basit bir kurulumla fareye tıklamaksızın, anahtarsız, düğmesiz yüklenmesini sağşıyor. Özellikle etrafta uzun süre üzerinizde taşıtabilmek için, USB ile taşınabilirliği sağlanıyor ve dahili elektrik çarpması korumalı. Ve sadece 155 gram ağırlığında, kolayca cebinize, el veya evrak çantasında taşınabiliyor.

Fenerbahçe golünü GS'li arkadaşa izlet

Fenerbahçe-Galatasaray maçından sonra Fenerbahçe'nin attığı golü ya da golleri aradığınız an Galatasaraylı arkadaşınıza izletebiliyorsunuz. Avea'nın CeBIT'te ziyaretçilere tanıtımı yapılan Vringo sayesinde Patlican üyeleri, 2 ay boyunca ücretsiz olarak arkadaşlarını aradıklarında seçtikleri videoyu onların ekranında oynatabilecek.
Vringo eğlencesinden faydalanmak isteyen Patlican üyelerinin Vringo uygulamasını cep telefonlarına yüklemeleri yeterli olacak. Bu işlemin ardından beğendikleri videoları seçerek, arkadaşlarına Vringo olarak tanımlayabilecekler. Böylece, uygulamayı yükleyen arkadaşlarını her aradıklarında, arkadaşlarının cep telefonlarında kendi seçmiş oldukları videolar görüntülenecek.
Patlican üyeleri Vringo hizmetinden %50 indirimle aylık 4 SMS/8 kontörden faydalanabilecek.
Haberin fotoğrafları