kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AKP'li Altınok'tan CHP'li Ateş'e dayak davası

Giriş Saati : 10.10.2008 12:34
Güncelleme : 10.10.2008 18:11
Yeni Haber
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören'de içki sattığı gerekçesiyle dövülen esnaf Metin Şahin'e destek veren CHP'li Ateş'e tazminat davası açtı. Altınok, dava dilekçesinde CHP'li Ateş'in "kişilik haklarına" hakaret ettiğini öne sürdü ve 30 bin YTL'lik tazminat istedi. Altınok, zabıtalar tarafından dayak yiyen Metin Şahin ve babası Pirfani Şahin hakkında da toplam 50 bin YTL'lik tazminat davası açmıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş, davayı "Zabıtasına değil de yargıya havale ettiği için kendimi şanslı görüyorum" sözleriyle değerlendirdi.

Amerika'nın da dikkatini çeken Keçiören'deki içki dayağı, "davalık" oldu. AKP'li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, konuyu araştıran ve kendisini eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'e, "kişilik haklarına hakaret ettiği" gerekçesiyle dava açtı.

Belediye Başkanı Altınok'un Avukatı, Mustafa Nadi Ünal Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdiği dava dilekçesinde CHP'li Ateş'in, "Altınok Belediye Başkanı olduktan sonra Keçiören'de kendisine oy vermeyen Alevilere baskı uygulaması başlamış, A takımı adını verdiği silahlı bir çete oluşturmuştur. Altınok'un yarattığı terör nedeniyle huzur ve barış ortamı kalmamıştır.." sözlerine yer verdi. Ateş'in söz konusu değerlendirmesiyle Altınok'un, "kişilik haklarına" hakaret ettiğini öne süren Avukat Ünal, "Bu iddialar tümüyle haksız ve gerçekle alakası olmayan iftira ve hakaretlerden ibarettir" dedi.

BÜYÜKŞEHİRİN EN GÜÇLÜ ADAYI

Turgut Altınok'un Avukatı Mustafa Nadi Ünal dava dilekçesinde dikkat çekici bir ayrıntıya da yer verdi. Müvekkili Altınok'un, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için "en güçlü aday" olduğunu ifade eden Ünal, bu nedenle Altınok'a karşı bir yıpratma kampanyası başlatıldığını ileri sürdü. Ünal, dava dilekçesinde şunlara yer verdi:

"Söz konusu haberler yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi muhalif olan davalının AKP'yi yıpratma kampanyasının bir uzantısı olup bir de, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın en kuvvetli adaylarından olan müvekkilimin bu tür asılsız ve çirkin iftiralarla önü kesilmek istenmektedir. Dava konusu beyanlarla, yalan yanlış ve yanlı iddialarla müvekkilimin kişilik haklarına zarar verildiği gibi, yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi istikbali de açık bir şekilde etkilenmiştir."

ŞAHİN VE BABASINA DA DAVA AÇMIŞTI

Belediye Başkanı Turgut Altınok, dükkanına gelen iki belediye zabıtası tarafından dövüldüğü kamera görüntüleriyle ortaya çıkan esnaf Metin Şahin ile babası Pirfani Şahin hakkında da "kişilik haklarına hakarette bulundukları iddiasıyla toplam 50 bin YTL'lik iki ayrı tazminat davası açmıştı.

ATEŞ: "KENDİMİ ŞANSLI HİSSEDİYORUM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, davayı "Zabıtasına değil de yargıya havale ettiği için kendimi şanslı görüyorum" sözleriyle değerlendirirken şunları söyledi:

"Davanın yorumlanabilir tarafı yok. Arkadaşlarımız dayak yediği zaman ben gerçekten belediye başkanından şu olgunluğu bekledim. Oraya gidip dayak yiyen vatandaşımızdan özür dileyip, "Böyle bir olayı araştırırım. Bunu yapanları anında açığa verdim ve hemen yargıya teslim ediyorum' demesini bekliyordum. Ama belediye başkanı tuttu, "Bunlar da zaten hep suç işliyor, geç kapatıyorlar' dedi. Kayıtlar ortada. Partisinin yetkilileri hiçbir şey yapmadı. İçişleri Bakanı bölgenin milletvekili olmasına karşın herhangi bir soruşturma başlatmadı. Bu bir AKP zihniyeti. Bu zihniyet kendisini Çankaya'da da gösterdi."
ANKA