kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Taciz tutanağına ahiret soruları girdi

10.10.2008
Cinsel tacizle suçlanan okul müdürü hakkındaki soruşturmaya din de karıştı. Allah'a inancı, Ermeni olup olmadığı da tanık öğretmenlere tek tek soruldu..
Antalya'nın Aksu İlköğretim Okulu'nda taciz olayı ortaya çıktı. İddiaya göre, geçen kasım ayında 36 yaşındaki müzik öğretmeni S.Ü, Okul Müdürü M.K'yı kendisine cinsel tacizde bulunmakla suçladı. Öğretmenin suç duyurusu üzerine müdür de hakaret ve iftiraya uğradığı gerekçesiyle savcılığa başvurdu. Bu arada suçlanan müdür, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak hakkında soruşturma istedi. İlköğretim müfettişleri Nedim Düztepe ve Mehmet Çağlar, görevlendirildi. Müfettişler okuldaki diğer öğretmenlerin de ifadelerini aldı.

İŞTE SORULAR
Bir tanık öğretmenin okul müdürü hakkında söyledikleri, tutanakta sıralanarak diğer öğretmenlere diyecekleri soruldu. Tutanakta "Okul Müdürünün Allah'a inanmadığı, Ermeni olduğu, Bayrağa saygısı olmadığı, Öğle yemeklerinde ayrana rakı koyup içtiği, Öğretmen S.Ü'ye sarkıntılık ettiği ve tacizde bulunduğu, bazı öğretmenleri okuldan attıracağını söylediği ileri sürülmektedir. Bu konulardaki ifadenizi aşağıya maddeler halinde yazmanızı, varsa belgelerinizi ifadenize eklemenizi rica ederiz" denildi.

ANAYASAL SUÇ
Eğitim İş Şube Başkanı İbrahim Daş, Atatürkçü öğretmenlere baskı kurulmaya çalışıldığını iddia etti. Daş, "Müfettişler Anayasa'nın 24'üncü maddesini (din ve vicdan hürriyeti) ihlal eden sorular sordu. Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik bir hukuk devletidir. İnançları, ırkları sorgulanamaz. Ermeni yurttaşlarımıza karşı nefret doğuracak bakış nasıl açıklanır" dedi. SABAH
Haberin fotoğrafları