kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

PTT'nin geliri 1 milyar YTL'yi geçti

Giriş Saati : 10.10.2008 11:04
Güncelleme : 10.10.2008 18:04
Yeni Haber
PTT Genel Müdürü Osman Tural, ''2002 yılında 569 milyon YTL olan gelirimizi, geçen yıl 1 milyar 264 milyon YTL'ye yükselttik'' dedi.

PTT Genel Müdürü Tural, Van'da 81 ilin PTT Başmüdürlerinin katıldığı 3. Koordinasyon Kurulu toplantısından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, postayla gönderinin en fazla İstanbul'da olduğunu, ekonomik ve ticari anlamda gelişen illerdeki mektup gönderiminin, diğer illere oranla daha fazla olduğunu söyledi.

Günümüzde mektup gönderiminin yerini, kredi kartı ekstrelerinin ve faturaların aldığını bildiren Tural, bu tür gelişmelerin sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada yaşandığını ifade etti.

Tural, şöyle konuştu:
''Bu dünyadaki gelişimin ve değişimin bir yansımasıdır. İllaki mektup gidecek diye bir şey yok. Gelişmiş ülkelerde en fazla gönderi kurum ve kuruluşların reklama yönelik hazırladığı adressiz basılı kağıtlardır. Bunlar tüm dünyada olduğu gibi daha çok şirketlerin kişilere yapılanmasını tanıtmak amacıyla kullandığı bir yöntemdir. Ülkemizde bu alan çok daha gelişmiş bir durumda. Artık mektup yazmak yerine insanlar telefon görüşmesi ya da mesaj gönderimi yapıyor. Dolaysıyla bu postacıların eski sempatisini kaybetmesinden kaynaklanan bir şey değil. Postacılarımız eskinin postacısından daha güler yüzlü ve daha iyi eğitilmiş durumdadır.''

GÖNDERİ SAYISINDA ARTIŞ

PTT'nin 168 yıllık bir kuruluş olduğunu anımsatan Tural, şunları kaydetti:
''Günümüzde posta yoluyla yapılan gönderi sayısı düşmemekte, aksine gönderide artış yaşanmaktadır. Örnek olarak biz 2003-2004 yılında 911 milyon adet posta yolu ile gönderi yapmışız. Geçen yıl ise bu sayı 1 milyar 100 milyona çıktı. Bu da 200 milyonluk bir artış olduğunu gösteriyor. Yani 3 yılda gönderi sayısında yüzde 23-24'lük bir artış söz konusudur.''

''BELDE VE KÖYLERE PTT BANK ACENTELİĞİ''

Uyguladıkları en önemli projelerden birinin PTT Bank olduğunu anlatan Genel Müdür Tural, ülke genelinde 3 bin 200 civarında PTT Bank şubesi bulunduğunu ve bunların birbirlerine on-line olarak bağlı olduğunu dile getirdi.

Belde ve köylerdeki esnafa PTT Bank acenteliği verildiğini ifade eden Tural, şimdiye kadar acentelik verdikleri 800 esnafın 400'ünün on-line hizmet vermeye başladığını vurguladı.

Özel sektör mantığıyla iş yaptıklarını, bu nedenle de her geçen yıl daha fazla kar eden bir kurum haline geldiklerini belirten Tural, ''2002 yılında 569 milyon YTL olan gelirimizi, geçen yıl 1 milyar 264 milyon YTL'ye yükselttik'' diye konuştu.

AA