kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çiçek'ten komutanlara anlamlı mesajlar

Giriş Saati : 10.10.2008 16:01
Güncelleme : 10.10.2008 18:12
Yeni Haber
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı Cemil Çiçek, terör sorununun sadece yasa çıkarmakla çözülemeyeceğini söyledi. Yasa çıkarmanın bu işin kolaycılığına kaçmak olduğunu belirten Çiçek, "Sorun çözmede belki en kolayı yasa çıkarmaktır. Ama sadece yasa çıkarmak işi çözmüyor." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı Cemil Çiçek, katıldığı bir televizyon programında terörle mücadele konusunda alınacak önlemler konusunda açıklamalarda bulundu.

Terörün dinamik bir süreç olduğunu hatırlatan Çiçek, daha önce alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Terörle mücadele konusunda iki nokta üzerinde durduklarını kaydeden Çiçek, "Birincisi bugüne kadar ne gibi önemler aldık bundan sonra ne yapmamız lazım. Diğeri ise bugüne kadar nerde hata yaptık? Bu değerlendirmeleri TSK ile birlikte yapıyoruz. Her gelişmeden sonra acaba bizden sadır olan bir eksiklik var mı? Bunu düşünmemiz gerekiyor. Yeni tedbirler ve mevut uygulamaların değerlendirmesini yaptık, yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Çiçek, terörle mücadelenin sadece hukuksal boyuttan ibaret olmadığını ifade etti. Altyapıda eksiklik varsa bunlara ilaveler yapılacağını anlatan Çiçek, şöyle konuştu: "Sorun çözmede belki en kolayı yasa çıkarmaktır. Yasal eksiklik var mı acaba geriye dönüp baktığımızda? Mesela geriye dönüp baktığımızda 'acaba yasal eksiklik var mı?' Cezalar daha ağır olsaydı bu işler olmaz mıydı? Terörü besleyen iç kaynaklar var dış kaynaklar var. Eğitimsizlikten, ekonomik dengesizlikten dış boyutlarına varana kadar. Bu sorunun bir günde kaldırılması mümkün değil."
Terörün bilinmeyeni çok olan bir iş olduğunu dile getiren Çiçek, bu konuda iddialı konuşmanın yanlış olduğuna dikkat çekti: "Terör bitti, beli kırıldı gibi klişe ifadeler terörle mücadelede işimizi güçleştiriyor. Orası bizim için BBG ise bunlar niye çözülmüyor? Bazı şeyler iç politika malzemesi yapıldı. Böyle olunca da vatandaşın kafası karışıyor. Sorular ve sorgulamalar yapılmaya başlandı. Bu iş sadece silahla olmaz. Başka tedbirlerin alınması lazım."

Çiçek, terörün bitirilmesi için tampon bölge de dahil kendilerine getirilen her türlü fikir ve öneriye açık olduklarını söyledi. "Hiç bir zaman elimizin tersiyle itemeyiz bu fikirleri." diyen Çiçek, "Hiçbir fikir doğrunun ta kendisi değildir. Başka doğrularla beraber yan yana getirilirse doğrudur. Biz önerileri dikkate alıyoruz. Almak zorundayız. Her konuyu iyi hesap etmek gerekiyor. Sınırın ötesinde bir başka ülkenin hakimiyet alanındaki bir bölgeyi işgal etmemek anlamına gelir. Sınırınızın öte tarafındaki bir bölgeye yerleşerek tedbir almak anlamına gelmektir. Bunun için de gerekli görüşmeleri yapmak gerekir. Tampon bölge konusu ilk kez gündeme gelmiyor. Bu önerileri ortaya atanların yönetimleri döneminde de gündeme gelmiştir. Terör konusunda gerçekçi konuşulmalıdır. İsrail gibi buraya duvar çekelim diyenler bile var. Burada alınacak önlemler hakikaten tedbir midir? Ama maalesef terör konusunda uluslararası dayanışma yok."

KOMUTANIN GOLF OYNAMASI

Cemil Çiçek, Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu'nun, Aktütün karakoluna saldırı yapıldığı sırada Antalya'da golf oynaması ile ilgili olarak, "Normal zamanlarda bu tip şeyler normal karşılanır. Ancak böyle bir dönemde toplum farklı tepkiler veriyor." demekle yetindi.

(CİHAN)