kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Dinle Neyden

Haftanın filmleri

Giriş Saati : 10.10.2008 10:27
Güncelleme : 11.10.2008 12:54
Yeni Haber
Bu hafta vizyona giren beş filmin en iddialısı, Erden Kıral'ın yönetmenliğini yaptığı "Vicdan"... Filmin başrollerini Nurgül Yeşilçay, Murat Han, Tülin Özen ve Nazan Kesal paylaşıyor..
Gösterimdeki filmlerin fragmanlarını izlemek ve filmlerle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için TIKLAYIN

ATİLLA DORSAY: MELODRAMIN ATEŞLİSİ EROTİZMİN ZEVKLİSİ...

DİNLE NEYDEN

Tür:
Tarih, dram
Yönetmen: Jacques Deschamps
Oyuncular: Ahu Türkpençe, Alican Yücesoy, Emin Olcay, Metin Hara.
Dinle Neyden
, 1798 Osmanlı-Fransız savaşının yaklaştığı günlerde, İstanbul'da barış arayan bir avuç insanın çabalarıyla, iki genç Saray mensubu arasında yaşanan duygusal ilişkinin tanığı olan genç bir Mevlevi dervişinin mistik dünyasını anlatıyor. Mevlevihane defterlerini tutmakla görevli Derviş, Nuri Dede Efendi'nin hizmetindedir. Dede Efendi'ye, yaklaşan savaşı önlemeye yönelik diplomatik müzakereler sırasında eşlik eden Saray Tabibi Halil ile Beyhan Sultan'ın yardımcısı Gül Nihal Kalfa arasında bir yakınlık yaşanmaktadır. Dede Efendi'yle birlikte Sahil Saray'a gelen genç Derviş, bu hikâyeyi Hz.Mevlana'nın öğretisine uygun satırlarla anlatır.


VİCDAN

Tür: Dram
Yönetmen: Erden Kıral
Oyuncular: Nurgül Yeşilçay, Murat Han, Tülin Özen, Nazan Kesal.
Küçük bir kasabada yaşayıp, emeğiyle var olmaya çalışan üç kişinin arasında geçen tutkulu ve karmaşa içeren acımasız bir aşk hikâyesi.
Aydanur hayatın ona sunduklarıyla da pek yetinmiyor, 'yırtmak' istiyor.
Mahmut ise Aydanur ile karısı Songül arasında kalıyor. Ama belli ki Aydanur ağır basıyor yüreğinde. İkisinin yolu böylece bir pavyonda kesişiyor. Üçlü bir aşk üzerinden bir vicdani hesaplaşmayı anlatıyor Vicdan.

DEHŞET TRENİ

Tür:
Gerilim
Yönetmen: Rhuyei Kitamura
Oyuncular: Vinnie Jones, Brooke Shields, Bradley Cooper, Leslie Bibb.
Fotoğrafçı Leon, tüm risklerine rağmen Metro Kasabı diye adlandırılan bir seri katilin peşine düşer. Çektiği fotoğraflardan yola çıkarak ipuçları aramaktadır. Yıllarca metroda kaybolan insanlara ne olduğunun gizemini çözmeye çalışır. Yaptığı araştırmalarla, çok geçmeden seri katilin kim olduğuna ulaşacaktır.

AŞKIN PEŞİNDE


Tür: Romantik
Yönetmen: Isabel Coixet
Oyuncular: Penelope Cruz, Peter Sarsgaard, Ben Kingsley, Dennis Hopper.
Karizmatik profesör David Kepesh macerasever kız öğrencilerin peşinde olmakla ünlüdür. Fakat onlarla yakınlaşmamaya özen gösterir. Bir gün büyüleyici Consuela Castillo dersine girer ve koruyucu maskesi düşer. Kuzguni siyah saçlarıyla güzelliği Kepesh'i büyüler ve tüm düzenini bozar. Çok güçlü bir karaktere ve duygusal yoğunluğa sahip olduğu için Kepesh'in önyargılarına meydan okur.

TROPİK FIRTINA

Tür: Komedi
Yönetmen: Ben Stiller
Oyuncular: Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr., Brandon T. Jackson.
Aksiyon filmlerinde oynayan aktörlere bir kampta eğitim verilmektedir. Oyuncular topluma dönüşlerinde çeşitli zorluk ve bocalamalarla karşılaşırlar. Film, bu olayları komedi kalıplarında anlatıyor. Savaş filminde oynamaya başlayan aktörler, gerçek savaşı andıran koşullar altında kalınca, kampta öğrendiklerine başvurmak zorunda kalıyorlar ve ortaya eğlenceli olaylar çıkıyor.


KAYA GENÇ'İN "İŞTE FİLMEKİMİ'NİN SÜRPRİZ YUMURTALARI" BAŞLIKLI YAZISI İÇİN TIKLAYIN
Haberin fotoğrafları