kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
OĞLU ŞAŞKINA DÖNDÜ... Babasının mezarının elektriklerinin kesildiğini duyunca şaşkına döndüğünü ifade eden merhum Özal'ın oğlu Ahmet Özal, "Bilgi sahibi değilim ama bu durumda sorumluların bulunması gerekir" dedi.

Dört yıllık borcu hiçbir kurum sahiplenmedi

Ercan SARIKAYA - SABAH
10.10.2008
BEDAŞ, Özal'ın anıtmezarının elektriklerini kesti, İl Özel İdaresi ve Belediye mevcut borç için "Bizim sorumluluğumuzda değil" dedi..
Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kabrinin bulunduğu anıtmezarın aydınlatılmasını sağlayan elektrik borcu 185 bin YTL'yi buldu. Anıtmezarın yapıldığı 2004 mart ayından bu yana borcu tahsil edecek muhatap bulamayan BEDAŞ, pazartesi günü 12 saat süreyle elektriği kesti. Anıtmezar ve çevresinin aydınlatılması için İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Daire Başkanlığı, BEDAŞ ile elektrik abonelik sözleşmesi yaptı. Yıllardır Özal'ı sevenlerin akınına uğrayan anıtmezarın elektrik borcu en son 2004 yılının mart ayında ödendi. Ancak aradan geçen sürede borç ödenmedi ve borcu hiçbir kurum üstlenmedi. Bu süreçte borç 185 bin YTL'yi buldu. BEDAŞ da geçtiğimiz pazartesi günü anıtmezarın elektriğini 12 saat süreyle kesti. Güvenlik görevlilerin girişimleriyle akşam saatlerinde elektrik yeniden verildi. BEDAŞ yetkilileri kesintiyi doğrulayarak, borcu ödeyecek muhatap bulamadıklarını, bunun için elektriğin kesildiğini söyledi. Elektriğin kısa süreli de olsa kesilmesinin borca dikkat çekmek amacı taşıdığı ileri sürüldü.

İL ÖZEL İDARESİ REDDETTİ
BEDAŞ ile elektrik sözleşmesini yapan İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Daire Başkanlığı SABAH'ın ulaşma çabalarına karşın sessiz kalmayı tercih ederken, bütçesinden konuyla ilgili ödenek ayrıldığı iddia edilen İstanbul İl Özel İdaresi yetkilileri ise bunu reddederek, "Böyle bir bütçemiz yok. Bizim sorumluluğumuzda değil" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri de, anıtmezarın kendi sorumluluk alanlarında olmadığını dile getirdi.
Haberin fotoğrafları