kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

60'tan fazla filme Antalya'da gala

OLKAN ÖZYURT - ANTALYA
10.10.2008
45. Antalya Altın Portakal Film Festivali başlıyor. Tam 16 yerli film, Altın Portakal için yarışacak. 4. Avrasya Film Festivali de, ünlü konukları ve programıyla gündemde..
Bugün başlayan 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Yarışması'nda boy göstermek için bu yıl 34 film başvurdu ve 16'sı Altın Portakal için yarışacak.
Ama artık, sadece Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Yarışma'sına odaklanmak da olası gözükmüyor. Her ne kadar birbirinden iddialı filmler yarışmada görücüye çıkacak olsa da, Antalya ile eş zamanlı düzenlenen 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali de bayağı 'rol çalıyor'.
Avrasya için Antalya'ya gelecek olan Adrien Brody, Mickey Rourke, Marisa Tomei, Michael York, Paul Verheugen, Zbigniew Preisner ve Danny Glover, öyle kariyerlerinin son demlerini yaşayan sinemacılar değiller.
Ama festival yönetimi iki festivali birbirine kırdırma eğiliminde değil. 60'dan fazla filme gala yapılacak olan iki festivalin programı da, oldukça sıkı. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde amaç, atölye çalışmalarıyla genç sinemacılarla deneyimlileri buluşturmak ve ulusal, belgesel ve kısa film yarışmalarıyla heyecan yaratmak. Avrasya'daki amaçsa, dünyanın pek çok yerinden taptaze ve ödüllü filmleri gösterip dünya sinemasının gidişatıyla net bir ilgili fikir vermek.
Tabii ustalar da unutulmuş değil, Amos Gitai ve yazın vefat eden Yusuf Şahin'e özel bölümler açılmış. Yani programlara baktığımız zaman iki festival arasında bir denge tutturdukları söylenebilir.

KORTEJ GELENEĞİ
'Söz büyüğündür' diyerek, bugün 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılışı yapılacak.
Ama öncesinde geleneksel korteje çıkılacak. Açılış töreni de kortejin son durağı olan Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda başlayacak.
Törende yönetmen ve yapımcı Yılmaz Atadeniz'e Onur Ödülü, Işık Şefi Aydın Mesut Yurteri'ye Emek Ödülü, Hülya Avşar'a Sinema Başarı Ödülü ve usta aktris Filiz Akın'a da Festival Nişanı verilecek. Yıldırım Önal Anı Ödülü ise, bu yıl kıdemli oyuncu Müşfik Kenter'e emanet edilecek.
Haberin fotoğrafları