kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Chavez'e suikast düzenleyeceklerdi"

Giriş Saati : 25.09.2008 15:10
Güncelleme : 25.09.2008 23:40
Yeni Haber
Rus haber sitesi Gazeta.ru'ya göre Venezüella Cumhurbaşkanı Hugo Chavez, Moskova ziyareti öncesi suikasttan son anda kurtuldu. Site Venezüella istihbarat güçlerinin Chavez'e yönelik suikast girişimini önlediklerini duyurdu.

Venezüella İçişleri Bakanlığı ülkenin Zuliya eyaletinde 2 şüpheli kişiyi gözaltına aldıklarını açıkladı. Bakanlık yetkilileri şahısların Cumhurbaşkanı Chavez'in uçağının 22 Eylül'de havaalanında tanksavar füzeyle vurmak için hazırlık yaptıklarının tespit edildiğini ifade etti. Suikast girişimi ile ilgili detaylı bilgi vermeyen Venezüella İçişleri Bakanlığı, girişimin arkasında ABD'nin olma ihtimali üzerinde duruyor.

Chavez Küba ve Çin'den sonra resmi temaslarına Moskova'da devam edecek. İki gün Rusya'da kalacak Venezüella liderinin Fransa ve Portekiz'e de gitmesi bekleniyor. Dün Çin'de resmi temaslarda bulunan Chavez bu ülkeye petrol ihracatını üç katına çıkarabilecekleri müjdesi verdi. Chavez akşam saatlerinde de Moskova'ya gelecek. Temmuz ayında silah alım anlaşmaları için Moskova'ya gelen Chavez'in gündeminde enerji, siyasi ve askeri alanda işbirliğinin geliştirilmesi var. Rus nükleer savaş uçakları ve gemilerine ev sahipliği yapan Venezüella, önümüzdeki günlerde ABD'nin arka bahçesinde Moskova ile ortak askeri tatbikat gerçekleştirecek.

Gürcistan krizi nedeni ile uluslararası destek arayan Moskova'nın Latin Amerika ülkeleri ile siyasi ilişkileri geliştirme çabasında olduğu kaydediliyor. Görüşmede Chavez'in Rusya'ya Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) bağımsız bir finans kurumunun oluşturulmasını önereceği belirtiliyor. Ortak banka ve stratejik enerji işbirliği teklifleri ile gelen Chavez'e göre Rusya, Belarus, Çin, Hindistan ve İran da bu projelerde yer alabilir.

CİHAN