kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yüzleşmeye anket 'gazı'

25.09.2008
Başkan adayları yarın gece ilk kez yüzleşmesi planlanıyor. Geçen hafta başlayan ekonomik kriz Bush küskünlerini yanına çekemeyen McCain'e kan kaybettirdi. Obama 9 puan önde..
4 Kasım'da yapılacak ABD başkanlık seçimlerine artık sayılı günler kaldı. Bir haftadır yüzyılın en büyük ekonomik kriziyle mücadele eden ABD bir yandan da George W. Bush dönemini kapatacak başkanını seçmeye hazırlanıyor. Ancak büyük gün öncesi sırada iki adayın ilk yüzleşmesi var. Demokrat Barack Obama ve Cumhuriyetçi aday John McCain'in Missisipi Üniversitesi'nde yarın akşam bir tartışma programı yapması planlanıyordu. Ancak McCain'in bu tartışmayı ertelemek istediği bildirildi. ABC televizyonu ve Washington Post gazetesinin ortaklaşa yaptığı son ankete göre Obama rakibi önünde 9 puan önde.

BUSH KÜSKÜNLERİ YÜZDE 30
Yapılan tüm yorumlar daha birkaç hafta öncesine kadar McCain'in liderliğinde geçilen yarışta dengelerin değişmesine neden olan faktörün ekonomik kriz olduğu yönünde. Time dergisi Cumhuriyetçi parti destekçilerinin yüzde 30'unun Bush'un politikalarını eleştirdiği için partiye oy vermeyi düşünmediklerini yazdı. Yorum-analizde McCain'in seçimi kazanmak istiyorsa partiye küskün olan bu yüzde 30'luk kesimi de yanına çekmesi gerektiği tespiti yapıldı.

KONTROLLÜ OLAN KAZANACAK
Milyonlarca ABD'linin canlı yayınla izleyeceği tartışmada ağırlık dış politikaya verilecek. İki aday haftalardır öfke kontrolü, hitabet sanatı gibi konularda dersler aldı. McCain'in sert bir dil kullanacağı öğrenildi. Rakibi Obama'nın ise McCain'i provoke etmeye çalışan bir taktik izleyeceği tahmin ediliyor.

OBAMA 52 %
McCAIN 43 %

WASHINGTON POST'UN ANKETİ