kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Savaşçı Kartal son ana kadar pes etmedi...

Fatih DOĞAN-Bahadır BEYARSLAN SPOR - HABER MERKEZİ
24.09.2008
SABAH yazarı Kazım Kanat, kolon, akciğer ve karaciğer kanserine yakalandı, hepsini alt etti. Ancak klimadan kaptığı virüsten zatürree oldu ve 58 yaşında veda etti..
Zatürree nedeniyle hayatını kaybeden SABAH gazetesi yazarı Kazım Kanat örnek olarak gösterilen spor yazarlığının yanı sıra kanserle giriştiği mücadelede elde ettiği başarılarla kanser hastalarının da idollerinden biri oldu. 1999'da kolon kanserine yakalandığı anlaşılan Kazım Kanat doktorlarının "6 ay ömrün kaldı" demesine rağmen hayata tutunmayı başardı. Bağırsaklarının bir bölümü ameliyatla alınan Kanat verdiği amansız mücadele ile kolon kanserini yendi. Ancak 2000 yılında vücudundaki kanserli hücrelerin metastas yaptığı ve bu kez hastalığın karaciğere sıçradığı anlaşıldı. Ameliyatla karaciğerinin 5'te 4'ü de alınan Kanat, kanseri ikinci defa alt etmeyi başardı.

HEP SAVAŞTI
2003'te kanser bu kez Kanat'ın akciğerinde ortaya çıktı. Yapılan ameliyatla sol akciğeri tamamen alındı. Ama o tek akciğerle normal yaşamını sürdürdü. 2005'te bu kez sağ böbreği alındı. Ertesi yıl kanser tek kalan sağ akciğerine sıçradı. Bu dönemde yoğun bir ilaç ve kemoterapiden usanan Kanat, 2007 başında Bodrum'a yerleşti. "Meleğim" ismini verdiği teknesinde yaşayan Kanat'ın sağlığı doktorları bile şaşırtacak şekilde giderek düzeldi. İşleri nedeniyle Bodrum'dan sık sık İstanbul'a gelen Kanat Nisan 2007'de İstanbul'daki evinde talihsiz bir kaza sonucu düştü ve sağ kalçası kırıldı. Kalça protezi takılarak tedavi edilen Kanat'ın gayet iyi sonuçlar veren akciğer kanseri tedavisi, kalça protezi ameliyatı nedeniyle 6 ay sekteye uğradı. Ama sonuçta Kanat kanserle olan mücadelesinden bir kez daha galibiyetle ayrıldı.



KLİMA YÜZÜNDEN...
Ancak Kanat'ın deyimiyle Bodrum'da yaşadığı dönemde eşi için yaptırdığı klima, kanseri bile yenen Kanat'ın kaderini belirledi. Klimanın havasından virüs kapan ve virüslerin akciğerini kapladığı Kanat askerliğini yapan oğlunu ziyarete gittiği Kars'ta rahatsızlandı. Kars dönüşü 6 gün önce Amerikan Hastanesi'ne yatırılan Kanat'ın zatürree olduğu ortaya çıktı. Tetkiklerde kanserle ilgili değerleri normal çıkan yani kanseri yenen Kanat'ın durumu giderek kötüledi. 3 gün önce yoğun bakıma alınan Kanat dün sabah saat 07.30'da solunumunun durması sonucu hayatını kaybetti. Kaleminin ustalığıyla bilinen Kanat, bugüne kadar çıkardığı "Önce Beşiktaş Vardı", "Kanseri Nasıl Yendim", "Eyvah! Oğlum Mozart Dinlemiyor", "Yaşanan Hayat, Hayaller Değil" ve "Doktor Ne Kadar Ömrüm Kaldı" isimli kitaplarıyla aynı zamanda edebiyat dünyasında da adından söz ettirdi.