kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Daewoo'nun eski patronuna tecilli hapis cezası

Giriş Saati : 25.09.2008 08:55
Güncelleme : 25.09.2008 23:40
Yeni Haber
Güney Kore devi Daewoo'nun yolsuzluk nedeniyle 2006'da hapis cezası aldıktan sonra affedilen eski patronu Kim Woo-choong, bu kez de 100 milyon Amerikan doları civarında para gizlemek suçundan tecilli 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adli makamlar, 99,6 milyon dolar kadar bir parayı gizlediğinden şüphe edilmesi üzerine Daewoo'nun 72 yaşındaki eski patronu hakkında Temmuz ayında yeni bir tahkikat başlatmıştı.

Savcılık, soruşturma sırasında işbirliği yaptığı için sanık hakkında tecilli hapis cezası verildiğini açıkladı.

Kim Woo-choong, bir dizi sahtekarlık ve zimmete para geçirme suçlamasıyla karşı karşıya kalmış, 9 milyar dolar borç bulabilmek için şirketin hisselerinin ve mal varlıklarının değerini yüksek göstermekle de suçlanmıştı. O dönemde yazılı bir açıklama yaparak şirketinin batmasının yol açtığı sorunlar için halktan özür dileyen ve bütün sorumluluğu üstlendiğini belirten Kim, bir zamanlar ülkenin en dinamik girişimcisi ve Güney Kore'de ekonomik büyümenin sembolü olarak görülüyordu.

Kim, küçük bir tekstil fabrikasını, televizyondan otomobile hatta gemiye kadar akla gelecek her şeyi üreten küresel bir şirkete dönüştürmüştü.
Ama şirketin kontrolsüz, hızlı büyümesi 1999'da iflasına neden oldu. Kim, iflastan sonra çareyi ülkeyi terk etmekte bulmuş, ülkesine döner dönmez de tutuklanmıştı.